2. rujna 2014.

Meso umotano povrćem

Atraktivno i izgledom i okusom, ovo jelo dostojno predstavlja okuse Turske



(ZA 4 OSOBE)

6 patlidžana
400 g mljevene junetine
veća glavica luka
zelena papričica
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice koncentrata rajčice
7 mini rajčica, oguljenih i narezanih
prstohvat mljevenog zvjezdastog anisa
žličica svježe majčine dušice
4 dl kozjeg jogurta
sol, papar


Patlidžane operite, poprečno narežite na kriške debljine 1-1,5 cm, posolite i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Kad puste vodu, obrišite ih kuhinjskim papirom, premažite maslinovim uljem, složite na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne dobiju boju. U međuvremenu na maslinovom ulju propirjajte luk, dodajte češnjak i meso. Pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri. Dodajte koncentrat rajčice, sitno nasjeckanu zelenu papričicu, mini rajčice te na kraju posolite, popaprite i dodajte majčinu dušicu. Kriške patlidžana složite zvjezdasto, a u sredinu stavite smjesu s mesom – stisnite je rukom kako biste oblikovali „loptu“. Zatim tu „loptu“ zatvorite kriškama patlidžana. Tako umotano meso položite u zdjelu pa zapecite u pećnici na 200 stupnjeva 15-ak minuta. Prije posluživanja preko zapečenog mesa prelijte kozji jogurt.
sensaklub.hr

Related Posts:

  • Ćevapi - jednostavno a ukusno Sastojci1 kg. mljevenog mesa, vrsta po želji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašikica soli pola kašikice bibera 1 kašikica vegete 4 kašikice brašna  (adsbygoogle = window.adsb… Read More
  • Specijaliteti od piletine: 3 recepta za bogat ručak Ako su vam dosadili recepti po kojima ste do sada spremali piletinu, odlučite za jedan od predloženih specijaliteta i imaćete poseban ručak za cijelu porodicu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
  • Keftedes Ovo je tradicionalno grcko jelo a naziv je poznat svakome ko je bar jednom putovao u Grcku. Pravi se u raznim verijantama, zavisi od regiona. Ovo je kiparski recept, sa svjezim izrendanim krompirom i nikada ih ne prave druga… Read More
  • Tajni recept za panzerotti (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Od kad su boravile u Milanu, moje klinke obožavaju panzerotti (male calzone, „šizike“, samo s mekšim tijestom, punjene mozzarelom i paradajzom). Panzerotti,… Read More
  • Rolat od mljevenog mesa punjen sirom i jajima Sastojci750 gr. mljevenog mesa150 gr. slanine (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 veća glavica luka1 jajesredina od 2 veće kriške hleba natopljene u mlijekukašikica začina koji koristitesjeckan… Read More

0 komentari :

Objavi komentar