1. rujna 2014.

Argentinska torta

Clipboard03
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, kakao, šećer i brašno, pa dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. U manju pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i 100 g šećera u prahu, te kuvati na pari dok se ne zgusne. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti margarin sa preostalim šećerom u prahu, dodati ohlađen fil od žumanaca i dobro izmešati.
3. Zatim dodati otopljenu čokoladu, mlevene lešnike i euro krem te lagano promešati.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati pripremljenim filom i staviti u frižider da se stegne.
2. Krem šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime dekorisati tortu po želji.




  • Za koru:
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike brašna
  • Za fil:
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g pečenog mlevenog lešnika
  • 100 g euro krema
  • 3 jajeta
  • Za dekoraciju:
  • 2 krem šlaga od čokolade

Related Posts:

  • Torta sa piškotama i višnjama Potrebno je 2 veće+1manja kutija piškota (oko 500 gr) mlijeko za natapanje piškota rum 4 žumanca  3 kašike šećera 3-4 kesice vanile 100 gr bijele čokolade (ja koristim milku) 50-60 gr putera 1 dl slatk… Read More
  • TIRAMISU CHEESECAKE Autorica popularnog bloga Domaćica spojila je dva omiljena kolača u jedan i dobila vrlo zanimljivu tortu, prikladnu i za najsvečanije trenutke. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastav:… Read More
  • Medena banana torta Vrlo ju je jednostavno napraviti – gotovo da su vam potrebne samo dvije posude i mutilica, a veoma je ukusna.Kako su istakli na blogu Sugaryandbuttery, gdje smo pronašli recept, tortu/kolač možete peći u tepsiji pribli… Read More
  • Čokoladna torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biskvit 180g maslaca 160g crne čokolade 180g šećera devet žumanaca 180g badema jedna kašika ruma snijeg od preostalih bejalanaca … Read More
  • Argentinska torta Priprema: Kora: 1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. 2. Posebno umutiti žumanca, kakao, šećer i brašno, pa dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom. 3. U manju pravougaonu tepsiju obloženu p… Read More

1 komentar :