23. kolovoza 2014.

Tablerone

Toblerone





Sastojci:

10  dag  čokolade
5 g maslaca
5 g tla ili sjeckanim lješnjacima, orasima ili bademima
5 g kokosa
5 g keksa (kao što su kolačići Albert)
2 žlice meda
2 žlice ruma
crtica vanilije
Priprema:

Čokolada, maslac i med otopiti u šerpici otopiti na vatri i dodati zgnječene kekse. Dodajte ostale sastojke i ulijte u toplom trokutastom modelu prekriven folijom. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći te ohladite izrežite na kriške.



Savjet:



Ako nemate trokutasti model, možete stvoriti masu,  tamna čokolada može biti zamijenjena  bijelom, dodati neke grožđice prema vašem ukusu. Znate kako vam je draže da zadovoljitte vaše sladokusce.

Related Posts:

  • Ledeni semifredo sa višnjama Ovaj ledeni desert sa višnjama će vas rashladiti kao malo koja slastica. Ovo će biti vaš prvi semifredo. Osvježite se na italijanski način. Semifredo je poluzaleđeni italijanski desert, najsličniji sladoled torti. Osnova m… Read More
  • Domaće oblatne spremne za nekoliko minuta Najbrži recept za oblatne koji postoji. Uložite 10 minuta truda i uživajte cijeli dan uz ovu poslasticu. Potrebni sastojci: 1/2 l mlijeka1/2 kg šećera4 kašike brašna1 jaje100 gr čokolade1 margarin Priprema: Sve ove… Read More
  • Ferrero Rocher Zašto ne biste obradovali nekoga najukusnijim kuglicama na svetu? Homemade recept za Ferrero Rocher je tu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Savršena poslastica Sastojci -100 gr napolitan… Read More
  • Simfonija od čokolade – čokoladni creme brulee Creme brulee je ultra popularni desert koji se služi u restoranima širom svijeta. Riječ je o jednoj vrsti zapečene kreme od jaja sa tankim slojem karamelizovanog šećera na vrhu. Zamislite sad sve to sa ukusom čokolade, mmmm … Read More
  • Margarita pita u ledu Taj magični koktel Margarita! Koja ga žena ne voli? Još će vam se više svidjeti Margarita pita i to zaleđena. Osvježenje za pet (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pagead2.googlesyndication.com pagead2… Read More

0 komentari :

Objavi komentar