15. srpnja 2014.

Zelena salata za ublažavanje crvenila od sunčanja

Nema sumnje da je samo njegovana koža – lijepa i blistava. Ako redovito brinuti o njoj, ona će vam to sigurno vratiti – jedrine i sjajem. A ukoliko je još vaš izbor za njegu prirodan proizvod, onda stvarno nemate razloga za brigu. Naš prijedlog je da probate sa zelenom salatom.
zelena salata


   Nesamo da je bogata vitaminima A, C, E, B1, B2, B3 i B6, nego sadrži i mnogo kalcija, magnezija, željeza i bakra. Iskoristite zato njene blagodati i napravite preparate koji će vam u ovim sunčanim danima nahraniti lice.

Losion od zelene salate ublažava crvenilo kože za koje je krivo sunce.

Osim toga, poznat je i kao “otrov” za bubuljice. Potrebno je da listove ovog povrća kuhati na laganoj vatri oko sat i po. Kada ih procijedite, bacite ih, ali spremite dobivenu tekućinu. Nju ćete upotrijebiti kao losion, čiji je rok trajanja tri dana, ali je važno da ga čuvate na tamnom i hladnom mjestu.

Ako se vaš problem zove suha i ispucala koža, onda napravite masku.

Dovoljno je da nekoliko listova zelene salate prokuhate u vodi jednu minutu, izvadite ih i umotate u gazu. Masku stavite na kožu lica, vrata ili drugih dijelova tijela koje želite osvježiti. Nakon pola sata, skinite oblog i isperite kožu čajem od kamilice.

Preuzeto sa:

0 komentari :

Objavi komentar