- 100 g šećera,
- 5 jaja,
- 180 g brašna,
- vanilin šećer,
- 3 rebra čokolade.
Za fil:
- 3 belanca,
- 150 g maslaca,
- 150 g šećera,
- 3 dcl mlijeka,
- 60 g brašna,
- kesica vanilin šećera,
- 1 rebro čokolade.
Priprema:
Žumanca i šećer pjenasto umutiti i postepeno dodavati brašno, čvrst snijeg od bjelanaca i vanilin šećer. Sve još malo promiješati i masu podeliti na dva dijela. Jednu polovinu ispeći, a u drugu umiješati izrendanu čokoladu i onda posebno ispeći.
Priprema fila za tortu:
Od 3 bjelanceta napraviti čvrst snijeg, dodati šećer i vanilin šećer i sve dobro ulupati.
Filovati tortu i staviti još malo u pećnicu da se do kraja ispeče. Ohlađenu tortu preliti glazurom od čokolade.
0 komentari :
Objavi komentar