9. srpnja 2014.

Torta dan noć

  • 100 g šećera,
  • 5 jaja,
  • 180 g brašna,
  • vanilin šećer,
  • 3 rebra čokolade.
Za fil:
  • 3 belanca,
  • 150 g maslaca,
  • 150 g šećera,
  • 3 dcl mlijeka,
  • 60 g brašna,
  • kesica vanilin šećera,
  • 1 rebro čokolade.
Priprema:
Žumanca i šećer pjenasto umutiti i postepeno dodavati brašno, čvrst snijeg od bjelanaca i vanilin šećer. Sve još malo promiješati i masu podeliti na dva dijela. Jednu polovinu ispeći, a u drugu umiješati izrendanu čokoladu i onda posebno ispeći.



Priprema fila za tortu:

Od 3 bjelanceta napraviti čvrst snijeg, dodati šećer i vanilin šećer i sve dobro ulupati.

Filovati tortu i staviti još malo u pećnicu da se do kraja ispeče. Ohlađenu tortu preliti glazurom od čokolade.

0 komentari :

Objavi komentar