10. srpnja 2014.

Mousse-au-chocolat pita

Mousse au chocolat pitaRecept za Mousse-au-chocolat pitu
Priprema tijesta
TIJESTO
100 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
150 g maslaca
5 bjelanjaka
1 prstohvat soli
5 žumanjaka
100 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
100 g oljuštenih mljevenih badema
1 vrećica pudinga od čokolade
½ žličice praška za pecivo
UKRAŠAVANJE
1 žlica kakaa
200 g vrhnja za šlag

Tamnu i mliječnu čokoladu razlomite na kockice pa zajedno sa maslacem otopite na pari.
Otopljenu čokoladu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
U bjelanjke dodajte sol pa ih izradite električnim mikserom u čvrst snijeg.
Pomiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer i sve zajedno mikserom dobro izmješajte na srednjoj brzini dok ne dobijete pjenastu masu.
U pripravljenu pjenastu masu umiješajte ohlađenu smjesu od čokolade i maslaca, a zatim i snijeg od bjelanjaka.
Oljuštene mljevene bademe pomiješajte sa praškom za puding i praškom za pecivo te ih dodajte u pripremljenu smjesu za tijesto. Sve ručno lagano promiješajte.
Pečenje pite
Pećnicu prethodno zagrijte na 180 °C.
Kalup za torte promjera 26 cm obložite masnim papirom za pečenje.
Pripravljeno tijesto za pitu ulijte u kalup za torte pa pecite otprilike 35 minuta.
Pečeno tijesto za Mousse-au-chocolat pitu ostavite da se hladi oko 1 sat na sobnoj temperaturi.
Nakon hlađenja odvojite obruč kalupa pa pitu ostavite da se potpuno ohladi.
Posluživanje
Nakon što se pita potpuno ohladila, pospite je kakaom u prahu.
Po želji istucite vrhnje za šlag i poslužite ga uz pripravljenu Mousse-au-chocolat pitu.
U slast!

0 komentari :

Objavi komentar