10. srpnja 2014.

Browniesi sa kikirikijem

Browniesi sa kikirikijem

TIJESTO
150 ml vode
50 g kakaa u prahu
2 Snickers čokoladice
150 g maslaca od kikirikija
1 dl ulja od suncokreta
3 jaja
200 g šećera
1 prstohvat soli
300 g pšeničnog brašna
2 žličice praška za pecivo
ČOKOLADNI PRELJEV
30 g maslaca
100 g šećera u prahu
35 g kakao praha
5 žlica vrhnja za kuhanje

Recept za browniese s kikirikijem
Priprema tijesta za browniese

Kakao i vodu pomiješajte u lončiću pa stavite na vatru i zakuhajte uz neprestano miješanje.

Snickers čokoladice standardne veličine prvo prepolovite po duljini, a zatim ih poprijeko narežite na komadiće.
U posudi pomiješajte maslac od kikirikija, ulje, šećer, sol i jaja pa sve dobro miješajte električnim mikserom s metlicama oko 3 minute ili sve dok smjesa ne postane glatka.
U smjesu tada naizmjenice umiješavajte brašno i prašak za pecivo pa tekućinu sa kakaom i vodom. Smjesu miksajte oko 5 minuta mikserom na srednjoj brzini.
Na kraju u smjesu umiješajte i  narezane komadiće Snickers čokoladica.
Pečenje browniesa
Pećnicu prethodno zagrijte na 180° C.
Kvadratni kalup za kolače, dimenzija oko 25×25 cm, obložite masnim papirom za pečenje.
Tijesto za browniese ulijte u pripremljeni kalup i poravnajte.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 40 minuta (vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici).
Pečeni kolač iskrenite iz kalupa na rešetku za kolače obloženu masnim papirom za pečenje.
Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Priprema preljeva
Maslac otopite na pari i ostavite ga da se malo ohladi.
Kakao pomiješajte sa šećerom u prahu pa prosijte u posudu.
U tu posudu tada dodajte maslac i vrhnje za kuhanje pa sve dobro izmješajte kuhačom.
Preljev izlijte po kolaču pa sve stavite u hladnjak da se ohladi.
Kolač izvadite iz hladnjaka 30 – ak minuta prije posluživanja i narežite ga na kockice.
Čokoladni browniesi sa maslacem od kikirikija su pripravljeni i spremni za posluživanje. U slast

0 komentari :

Objavi komentar