16. srpnja 2014.

Džem od marelica: Brzi recept koji će voljeti svaka palačinka

Ukusan džem od marelica kralj je doručka, odličan dodatak ljetnih slastica, a možete ga poslužiti i kao prilog mesu. Napravite slasan džem prateći ova tri jednostavna koraka. Evo što vam je činiti




Za najbolji džem koristite dozrelo voće (Foto: Guliver/Thinkstock)
Sastojci: 
1,5 kg svježih marelica
1 kg šećera
200 ml jabučnog soka
1 veći limun
komadić maslaca

Priprema:

KORAK 1: 
Operite marelice i očistite ih od koštica. Narežite marelice na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte jabučni sok. Kuhajte dok smjesa ne zavrije, smanjite temperaturu pa prokuhajte još desetak minuta dok marelice ne omekšaju.




"Ukusan džem od marelica kralj je doručka, odličan dodatak ljetnih slastica, a možete ga poslužiti i kao prilog mesu"





KORAK 2: 

Smjesi dodajte šećer i sok jednog limuna, pa promješajte i pustite da krčka na umjerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.

KORAK 3:
Maknite lonac s vatre, pa "oberite" eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promiješajte cijelu smjesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem ulijte u tople sterizilizrane staklenke, poklopite ih i pohranite na tamno i hladno mjesto.

SAVJET PLUS: 
Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom kuhačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjur (tanjur stavite u zamrzivač da bi ga odgovarajuće ohladili). Pričekajte minutu. Ako tanjur možete okrenuti iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite kuhati voćnu smjesu.

Preuzeto sa:

0 komentari :

Objavi komentar