10. srpnja 2014.

Bamja sa jagnjetinom



Potrebni sastojci
  • 25 dkg sirove ili 5 dkg suhe bamje
  • 75 dkg bravljeg ili janjećeg masnijeg mesa
  • 12 dkg luka (crvenog)
  • aleva paprika,so,biber,rokovet majdonosa (peršunova lista), đereviz (list celera), malo sirćeta, 1 limun


Način pripreme
  1. Meso se izreže na zalogajiće u jednu šerpu, luk očisti i iskriža na meso, doda so, biber, izrezan majdonos i celer, aleva paprika, to sve dinsta na tihoj vatri.
  2. Za to vrijeme se obari bamja u vodi u koju je dodato malo sirćeta, te se voda ocijedi.
  3. Kada je meso napola šćevabljeno (dinstano), obarena bamja se sastavi sa mesom, te dalje kuha dok ne budu kuhani bamja i meso. Po potrebi se dodaje malo mesne juhe ili vode. Mora se paziti da bamja ne prekuha.
  4. Prilikom serviranja dodaje se kriška limuna.
  5. Ako se stavlja sirova bamja, onda treba odrezati peteljke i kapice bamje.
  6. Po želji dodati maloisjeckanog bijelog luka.

0 komentari :

Objavi komentar