Sastojci:
- Za koru potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika brasna
- 3 kašike vode
- 3 kašike mlijeka
- 1 kesica praška za
pecivo i jedna kasicica soli
- ako je crveni dodati
2 pune kašike ajvara
- za zeleni 500 g
smrznutog spinata (odlediti :)*
- tufnasti dodati 2
pune kašike maka
- Za fil :
- 500 g sira
- 1 casa pavlake
- 300 g šunke
- 300 g sjeckanih
kiselih krastavčića
- 1 rendano kuhano
jaje
- i ako ima malo
rendanog kačkavalja
Priprema
- Napravite biskvit tako što ćete
umutiti 6 bjelanaca sa kašičicom soli u čvrst snijeg.
- Dodajte žumanjke i izmješajte
dobro.
- Uspite 3 kašike mlijeka i 3
kašike vode. Promiješajte.
- Dodajte 6 kašika brašna i
prašak za pecivo.
- Lagano umiješajte na najmanjoj
brzini.Potom dodati špinat il ajvar ili mak .Obložite veliku tepsiju
masnim papirom i izručite smjesu.
- Ravnomjerno je razvucite kašikom
i kad ste gotovi lupite malo tepsijom o rub radne površine da izađu
mjehurići vazduha.
- Pecite na 180° kao što pečete i
klasičan biskvit za kolače.
- Vruć rolat umotajte zajedno sa
papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
- U međuvremenu pripremite fil (pomiješati sir i pavlaku) premazati ohladjenu koru i poredajte ostale
sastojke..Čvrsto uvijte rolat, umotajte ga u plastičnu foliju, i ostavite
preko noć (ili na nekoliko sati) u frižideru.
0 komentari :
Objavi komentar