Sastojci:
4 osobe
600 g faširanog mesa
100 g luka
2 čehna bijelog luka
½ kašičice bibera
2 žkašičice
½ kašičice soli
ulje za pečenje
600 g faširanog mesa
100 g luka
2 čehna bijelog luka
½ kašičice bibera
2 žkašičice
½ kašičice soli
ulje za pečenje
Priprema:
Faširano meso staviti u dublju zdjelu. Dodati
nasjeckani luk, bijeli luk, biber, vegetu i so.
Pripremljenu smjesu dobro izmiješati, a zatim oblikovati šnicle ili pljeskavice.
Pripremljene šnicle peći na zagrijanoj, uljem premazanoj rešetki roštilja ili u tavi na ulju.
Pečene šnicle poslužiti uz kajmak, ajvar, mladi luk, pomfrit i hljeb.
Pripremljenu smjesu dobro izmiješati, a zatim oblikovati šnicle ili pljeskavice.
Pripremljene šnicle peći na zagrijanoj, uljem premazanoj rešetki roštilja ili u tavi na ulju.
Pečene šnicle poslužiti uz kajmak, ajvar, mladi luk, pomfrit i hljeb.
0 komentari :
Objavi komentar