·
500g belog mesa
·
400g svežih šampinjona
·
30g putera
·
2 kašike brašna
·
300ml mleka
·
100g kisele pavlake
·
150g kačkavalja
· ulje, začin, prezle
Priprema:
·
Bijelo meso isjeći na šnicle i izlupati kuhinjskim čekičem.
Zatim meso začiniti i peći na malo ulja, samo da dobije boju. Kada je prženje
mesa završeno, u istom ulju izdinstati isjeckane šampinjone.
·
Potrebno je napraviti bešamel sos tako što se prvo u šerpi istopi
puter i u njemu proprži brašno. Kada se brašno lijepo proprži, potrebno je
naliti mlijeko i kada počne da vri umiješati kiselu pavlaku.
·
Vatrostalnu posudu namazati uljem i posuti prezle. Nakon toga,
ređati red belog mesa, red šampinjona, pa bešamel sos. Ponoviti još jedan red
belog mesa i šampinjona, pa narendati kačkavalj odozgo i ubaciti u rernu da se
zapeče
0 komentari :
Objavi komentar