29. lipnja 2014.

Musaka od bijelog mesa i šampinjona

Sastojci:
    ·         500g belog mesa
    ·         400g svežih šampinjona
    ·         30g putera
    ·         2 kašike brašna
    ·         300ml mleka 
    ·         100g kisele pavlake
    ·         150g kačkavalja

    ·         ulje, začin, prezle

Priprema:

·         Bijelo meso isjeći na šnicle i izlupati kuhinjskim čekičem. Zatim meso začiniti i peći na malo ulja, samo da dobije boju. Kada je prženje mesa završeno, u istom ulju izdinstati isjeckane šampinjone.
·         Potrebno je napraviti bešamel sos tako što se prvo u šerpi istopi puter i u njemu proprži brašno. Kada se brašno lijepo proprži, potrebno je naliti mlijeko i kada počne da vri umiješati kiselu pavlaku.
·         Vatrostalnu posudu namazati uljem i posuti prezle. Nakon toga, ređati red belog mesa, red šampinjona, pa bešamel sos. Ponoviti još jedan red belog mesa i šampinjona, pa narendati kačkavalj odozgo i ubaciti u rernu da se zapeče

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar