Klikni za uvećanje
Sastojci
3 jaja
7
kašika šećera
2 kašike brašna
3 kašike prezli
1 kašika griza
Fil:
1/2 l. mleka + 4 kašike šećera
2 pudinga od vanile
250 g margarina
100 g čokolade
300 g jafa keksa
200 g šlaga
Priprema
1. Umutiti penasto belanca sa šećerom, pa dodati žumanca, brašno, prezle i griz dobro izmešati i peći u podmazanom plehu. Bilo bi poželjno da imate okrugli pleh 28 cm sa obručom. Biskvit peći na 200 stepeni C oko 15 min. Pečeni biskvit ohladiti i ostaviti u plehu.
2. U mleko dodati šećer pa
zakuvati puding, a zatim ga prohladiti. Omekšati margarin dobro ga umutiti mikserom pa ga izmešati sa prohlađenim pudingom. Krem podeliti, pa u jedan dodati rastopljenu čokoladu. Premazati biskvit najpre svetlim kremom poredjati jafa keks, pa odozgo tamni krem. Lepo prekriti keks.
3. Kolač ukrasite umućenim šlagom i ostavite da se hladi pre služenja.
0 komentari :
Objavi komentar