Klikni za uvećanje
Sastojci
Za koru:
2 šolje izmrvljenog čokoladnog keksa
6 kašika topljenog putera
6 kašika topljenog putera
Za fil:
950 grama neslanog krem sira
1 šolja šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
4 jaja, čuvana na sobnoj temperaturi
1 šolja komadića čokolade
1 šolja šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
4 jaja, čuvana na sobnoj temperaturi
1 šolja komadića čokolade
Za glazuru:
Pola
šolje mleka
1 šolja komadića čokolade
2 kašike kukuruznog sirupa ili meda
1 šolja komadića čokolade
2 kašike kukuruznog sirupa ili meda
Priprema
Zagrejati rernu na 160 stepeni.
1. Da biste napravili koru, pomešajte izmrvljeni keks i rastopljeni maslac, sve dok ne dobijete sjedinjenu masu.
2. U plehu obloženu dvostrukom folijom, sipajte dobijenu masu i pecite 5 minuta na 180 stepeni, a potom ostavite da se ohladi.
3. Za fil je potrebno da u činiju pomešate krem sir, šećer i vanilu, i mešate sve dok ne postane glatko. Dodajite jedno po jedno jaje, neprestano mešajuću.
4. Pažljivo dodajte komadiće čokolade, a zatim koru stavite u vatrostalnu činiju i preko nje sipajte dobijenu smesu.
5. Vatrostalnu činiju stavite u rernu i sve peći 80-90 minuta.
6. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
7. Nakon hlađenja vreme je da se spremi glazura. Nju ćete spremiti tako što ćete u zagrejano mleko dodati komadiće čokolade i kukuruzni sirup. Mešati dok se ne dobije potpuno glatka i sjajna
masa koju ćete sipati preko već dobijene kore i fila, i nakon toga staviti u frižider na još sat vremena.
8. Pre služenja neka kolač odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi, secite na kriške i uživajte!
0 komentari :
Objavi komentar