- BISKVIT:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice tople vode
- 4 žlice brašna
- 2 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- PRELJEV:
- 1 dcl čokoladnog mlijeka
- KREMA:
- 1 l mlijeka
- 6 žlica šećera
- 8 žlica gustina
- 200 gr margarina
- ČOKO KREMA:
-
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 200 gr eurokrema (može i sa ukusom naranče)
- 500 ml slatkog vrhnja (šlag)
-
BISKVIT ZA MONTE KOCKE
1. Bjelanjke sa prstohvatom soli izradite u čvrsti snijeg.2. Žumanjke i šećer pjenasto izradite.
3. Dodajte toplu vodu, prođite mikserom.
4. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte i dodajte u
žumanjke, sjedinite.
5. Lagano dodajte bjelanjke i kuhačom izmješajte.
6. Pouljite i pobrašnite dno kalupa (moj je 21 X 36 cm), te ulijte smjesu.
7. Stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stupnjeva, nisam si zabilježila vrijeme pečenja, ali mislim da se peklo oko 20 minuta.
8. Kada je pečeno ostavite da se ohladi.
9. Čokoladno mlijeko ugrijte i premažite biskvit, ostavite da se ohladi.
MLIJEČNA KREMA
1. Šećer i gustin umiješajte sa malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte kao puding.
3. Kada se ohladi umiješajte izrađeni margarin i sve
sjedinite.
4. Kremu premažite preko biskvita.
ČOKOLADNA KREMA SA VRHNJEM
1. Slatko vrhnje ugrijte do vrenja, na laganijoj vatri.2. Prelijte preko čokolade i eurokrema.
3. Miješajte sve dok se čokolada ne istopi i sve sjedini.
4. Čokoladnu kremu rasporedite preko
svijetle kreme.
5. Stavite u frižider da se kolač stegne, najbolje da prenoći.
0 komentari :
Objavi komentar