11. siječnja 2015.

Karamel tart sa orasima


Sastojci

  •  120 g

    maslaca
  •  100 g brašna
  •  100 g mljevenih oraha
  •  1 žumanjak
  •  100 g šećera
  •   malo soli
  •   malo hladne vode ili mlijeka
  • KARAMEL

  •  180 g šećera
  •  150 ml vrhnja za šlag
  •  45 g maslaca
  •  2 žlice krupno rezanih oraha
  •   GANACHE
  •  180 ml vrhnja za šlag
  •  200 g čokolade za kuhanje
  •   komadić masla
  •   I JOŠ
  •   malo oraha

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Tijesto
    Od svih sastojaka umjesite tijesto i ostavite ga u frižideru bar 1/2 sata.
    Nakon toga ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, prebacite u kalup(11X35)izbodite vilicom. 
    Može i u okrugli kalup promjera 22 cm.
    Pecite u zagrijanoj pećnici

    na 180°C 20-ak min.

  2. 2
    Karamel
    Karamelizirajte šećer, nemojte da van izgori i ne smije bit grudica, mora biti zlatno smeđe boje.
    Zatim pažljivo ulijte vrhnje za šlag,šaćer će postat tvrd , ali samo smanjite temperaturu i nastavite kuhat. Kuhajte stalno mješajući dok se šećer ne otopi i sve se zgusne.Kad je gotovo dodajte maslac i izmješajte.
    Još vrući karamel izlijte na tijesto u kalupu i pospite orasima.
  3. 3
    GANASHE
    Zagrijte vrhnje i s njim prelijte izlomljenu čokoladu (lakše se otopi),kad se čokolada otopi dodajte maslac i prelijte

    preko ohlađenog karamela.

    Ukrasite orasima.
    Pustite da se ohladi i uživajte.

  4. 4
    Dajte svemu malo vrimena da se ohladi i da se okusi povežu i guštajte :)
  5. 5
    originalni recept je ovde , kod mene samo s malim izmjenama a vi kako vas volja :)

0 komentari :

Objavi komentar