16. prosinca 2014.

Ražnjići od rolovane piletine




Sastojci za 5 osoba:

0,5 kg pileća prsa (4 filea)
2 čena češnjaka
4 žlice pasirane rajčice
10-15 dag pršuta ili pancete (8 feta)
malo suhog bosiljka
malo ulja za prženje
1 dl bijelog vina
5 štapića za ražnjiće (Ukoliko su drveni onda ih je potrebno 30 minuta prije namočiti u vodi)



Priprema:

Bijelo pileće meso razrezati tako da se dobije veća feta mesa. Preko folije ju lagano rastanjiti čekičem za meso.

U šalici pomiješati pasiranu rajčicu, sitno nasjeckani češnjak i bosiljak pa time premazati svaki komad rastanjenih pilećih prsa, te prekriti fetama pršuta ili pancete - suhe slanine. Zarolati sve zajedno pa rezati fete koje se nataknu na štapiće za ražnjiće. Nabosti ih lagano počevši od kraja savijanja kako se ne bi otvarali. Rolnice se mogu napraviti ranije pa ostaviti u hladnjaku do prženja.



Pržiti ih na tavi sa vrlo malo ulja dok ne porumene, cca 5 minuta sa svake strane.



Nakon što su prženi, izvaditi iz tave i u nju uliti vino da se opusti onaj

crveni sos koji se može preliti preko ražnjića ili prilogu.


0 komentari :

Objavi komentar