16. prosinca 2014.

Kolač s rupama – Pudding poke cake


OLYMPUS DIGITAL CAMERADa društvene mreže ponekad doista znaju biti od koristi dokazuje i ovaj jednostavni puding kolač s rupama, jer sam na recept za njega naletila sasvim slučajno upravo na fejsu nakon što je jedna moja prijateljica lajkala recept sa nekog američkog bloga, sličica mi se učinila zgodnom, malo sam škicnula i oduševila se idejom. U američkoj se varijanti ovo zove Pudding poke cake i postoji doista puno nijansi za kolač kojemu je osnova ista – biskvit u kojem se naprave rupe i koji se

naknadno zalijeva tekućom kremom kako bi se rupice popunile. Odlična ideja, nema što, i jedino mi preostaje tresnuti se po glavi što mi tako nešto nije palo na pamet ranije ;) Dakle, jednostavno da jednostavnije ne može biti: ispečete klasični biskvit (može smeđi, može žuti, ma može bilo kakav), izbušite ga drškom kuhače na što više mjesta još dok je vruć, zalijete ga vrućom puding kremom (puding + maslac), dodate još malo kreme i to je to! Ukrasite po želji kakvim čokoladnim mrvicama ili možda dodatno šlagom i već nakon 2-3 sata hlađenja imate odličan super sočni desert. Kombinirati možete razne vrste pudinga i samim tim dobiti različite okuse, a možete dodati kakvo narezano voće (banane, jagode, maline, borovnice…) pa imate kremasti voćni kolač ;) U svakom slučaju nećete pogriješiti…Evo recepta…

POTREBNO:
OLYMPUS DIGITAL CAMERAZa biskvit:
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 4 žlice kakaa
  • 4 žlice čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 dl ulja
  • 1,5 dl mlijeka
Za žutu kremu:
  • 2 pudinga od vanilije
  • 9 dl mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 15 dkg maslaca
Za smeđu kremu:


  • 2 pudinga od čokolade
  • 8 dl mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 10 dkg maslaca
PRIPREMA:
  1. Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati tada ulje, nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i odmah potom kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umiješati kuhačom posebno tučeni snijeg od bjelanjaka.
  2. Masu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.
  3. Pečeni i još vrući biskvit izbušiti ravnomjerno drškom kuhače.
  4. Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vrući kuhani puding  umuti pjenjačom sitno sjeckan maslac. Miješati kremu tako dugo dok ne postane ravnomjerno gusta i podatna. Kremu odmah još dok je topla preliti preko biskvita. Poravnavati žlicom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.
  5. Ostaviti kolač po strani pa pripremiti smeđu kremu tako što se u kuhani puding od čokolade doda maslac i ravnomjerno izmješa. Preliti opet toplo preko žute kreme. Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.
Dobar tek!

0 komentari :

Objavi komentar