Donosimo vam recept za kiflice koje se mogu napraviti u slanoj ili pak slatkoj varijanti, sve zavisi kakvo je punjenje, a ako ne volite niti jedno niti drugo, mogu biti i prazne. Ukusne su u svakom slučaju.
Sastojci:
• 1 kg brašna
• 1 kockica kvasca
• 5 dl mlijeka
• 3 žlice kiselog vrhnja
• 1 prašak za pecivo
• 1,5 dl ulja
• 1 žličica šećera
• 1 žličica soli
• 1 kockica kvasca
• 5 dl mlijeka
• 3 žlice kiselog vrhnja
• 1 prašak za pecivo
• 1,5 dl ulja
• 1 žličica šećera
• 1 žličica soli
Priprema:
1. Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka (cca 2,5 dl od predviđene količine u receptu) i sa šećerom pustiti da se digne (10-tak min)
2. U većoj posudi pomiješati brašno i ostale sastojke pa postepeno dodavati nadošli kvasac. Mijesiti rukom dok ne postane kompaktno. Pokriti krpom i pustiti da se diže oko 30 min dok ne udvostruči količinu.
3. Premjestiti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu, podijeliti ga na 8 dijelova. Od svakog dijela oblikovati kuglu koju treba razvaljati u okrugli mlinac. Svaki mlinac izrezati na 8 trokuta.
4. Nadjev se stavlja na širi dio trokuta , preklopi se malo i pritisne prstima kako ne bi iscurio prilikom pečenja. Uži dio svakog dijela zarezati nožem ili kotačićem za tijesto na tri mjesta, cca 2 cm dužine svaki zarez.
5. Zarolati kiflice na uobičajen način, slagati ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, premazati razmućenim jajetom i po želji posipati sezamom ili košticama.
6. Peći na 200°C 20-tak minuta.
0 komentari :
Objavi komentar