7. rujna 2014.

Krostata s marelicama i bademima



Ukusna pita s notom slatkoće i svježine marelica.







Sastojci:
Za tijesto:
• 1 dl hladne vode
• 250 g brašna
• Prstohvat soli
• 170 g maslaca
• 2 žličice smeđeg šećera
Za nadjev:
• Oko 12 manjih zrelih marelica
• 2 žlice listića badema
• 1 žličica smeđeg šećera
• 1 žlica džema od marelica
• 1 žličica vode
Priprema:
1. Pomiješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.


2. Marelice narežite na kriške pa ih pomiješajte sa smeđim šećerom, 1 žlicom listića badema, džemom od marelice i vodom. Ostavite sa strane.
3. Između dva papira za pečenje razvaljajte tijesto, pažljivo maknite gornji papir. Na tijesto posložite marinirane marelice i posipajte ih ostatkom listića badema, ostavite oko 2,5 cm prazno tijesto do ruba. Rubove tijesta podignite i preklopite prema unutra, posipajte ih smeđim šećerom.
4. Krostatu pecite na 180°C oko 40 min

0 komentari :

Objavi komentar