7. rujna 2014.

Paprike punjene krumpirima

Danas vam donosimo recept za staro i poznato jelo, paprike punjene sa krumpirom. Prikladno je i za vegetarijance, a u vrijeme kada ima paprika, veoma je povoljno.







Sastojci:
• 10-12 paprika srednje veličine
• 1,5 kg krumpira
• 1 velika glavica crvenog luka
• 2-3 česna češnjaka
• 3 žlice začina poput vegete
• pola do 1 žličice papra
• ulje
• mileram ili drugo masnije kiselo vrhnje
Priprema:
Operite i očistite paprike tako da iskružite dio oko peteljke i očistite od sjemenki. Krumpite ogulite, operite i naribajte ili sjeckajte na sitne kockice. Luk očistite i sitno isjecite, češnjak protisnite kroz presu za češnjak. Sve dobro izmješajte sa krumpirima, dodajte začine i izmješajte.

Ulijte malo ulja u dublji lim, punite paprike smjesom krumpira tako da ga u rukama stisnete, da se višak vode ocijedi. Složite sve na lim pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200°c oko 1 h. Prelijte izmješanim vrhnjem i pecite još oko 10 min. Najbolje prijaju vruće.

0 komentari :

Objavi komentar