Ukusan kolač koji ste zasigurno već imali prilike probati. Pitate li desetak ljudi koji im je najdraži kolač na svijetu netko od njih će zasigurno glasati baš za ovaj. Odličnog je okusa i izgleda lijepo i zanimljivo. Vole ga sve generacije i redovno se nađe na popisu kolača unutar naših kuharica. Priprema se u tri dijela. Prvo kore, zatim krema i naposlijetku čokoladna glazura.
Sastojci:
• 10 bjelanjaka
• 30 g šećera
• 15o g brašna
• 200 g oraha
• 50 g kakaa
Krema:
• 8 dcl mlijeka
• 10 žumanjaka
• 250 g šećera
• 5 žlica brašna
• 2 vanili šećera
• 150 g maslaca
• žlica ruma
• 8 dcl mlijeka
• 10 žumanjaka
• 250 g šećera
• 5 žlica brašna
• 2 vanili šećera
• 150 g maslaca
• žlica ruma
Glazura:
• 150 g čokolade
• 1 žlica ulja
• 50 g maslaca
• malo šećera
• žlica mlijeka
• 150 g čokolade
• 1 žlica ulja
• 50 g maslaca
• malo šećera
• žlica mlijeka
Priprema:
Kako biste započeli sa korama prvo je potrebno bjelanjke istući u čvrst snijeg. Tek kada je gotov umiksajte u njega i šećer. Sada je vrijeme da malo pomalo dodate i kakao, orahe i brašno. Kore pecite na aluminijiskoj foliji i masnom papiru u pećnici zagrijanoj na 170°C i pecite 15-20 minuta.
Kada su kore gotove vrijeme je da načinite kremu. Brašno, šećer i žumanjke sada zamiješajte zajedno i dodajte malo mlijeka. Ovu smjesu sada ukuhajte u ostalo mlijeko i nakon 10 minuta maknite sa vatre. Pjenasto izmiksajte margarin i pomiješajte ga sa upravo skuhanom smjesom.
Na dno stavite koru i slažite red kora i red smjese. Raspodjelite smjesu na taj način da vam ostane malo i za najgornju koru. Kada ste gotovi s slaganejm katova potrebno je napraviti glazuru. Rastopite čokoladu sa uljem, margarinom i šećerom i prelijte je po kolaču. Pričekajte da se ohladi i zatim poslužite narezano u kockama. Želimo vam dobar tek !
Kada su kore gotove vrijeme je da načinite kremu. Brašno, šećer i žumanjke sada zamiješajte zajedno i dodajte malo mlijeka. Ovu smjesu sada ukuhajte u ostalo mlijeko i nakon 10 minuta maknite sa vatre. Pjenasto izmiksajte margarin i pomiješajte ga sa upravo skuhanom smjesom.
Na dno stavite koru i slažite red kora i red smjese. Raspodjelite smjesu na taj način da vam ostane malo i za najgornju koru. Kada ste gotovi s slaganejm katova potrebno je napraviti glazuru. Rastopite čokoladu sa uljem, margarinom i šećerom i prelijte je po kolaču. Pričekajte da se ohladi i zatim poslužite narezano u kockama. Želimo vam dobar tek !
0 komentari :
Objavi komentar