7. rujna 2014.

Kesten-pire sa šlagom (slatko vrhnje)

Jesen je stiže, a jedan od njezinih simbola svakako je kesten. Svi ljubitelji kestenja danas će itekako doći na svoje. Ukoliko do sada niste probali kesten-pire sa šlagom, evo odlične prilike da to napravite. Jednostavno, a ukusno.







Sastojci:

1 kg kestena (u ljusci)
500 g kestena (skuhanog i očišćenog)
40 g šećera u prahu
50 g kristal šećera
1/2 vanilin šećera
0,5 dl ruma
0,5 l netučenog slatkog vrhnja
16 žličica šećera u prahu
2 Kremfixa

Priprema:
Kesten operite, stavite u hladnu vodu i skuhajte.

Čim je skuhan važno je kesten odmah oguliti i to na način da izvadite iz vode nekoliko kestena da se malo ohlade i onda ih gulite. Ostale kestene držite u vodi, a postupak ponavljajte dok ne očistite kesten.
Potom kesten sameljite krupno (strojem za mljevenje mesa), dodajte šećer i promiješajte. Zatim dodajte rum i opet promiješajte. Kesten ponovno sameljite, ali ovaj put sitno.
Vrhnje istucite prema uputi na vrećici Kremfixa. Od ove količine bit će približno 6 porcija kesten pirea.

0 komentari :

Objavi komentar