7. rujna 2014.

Japanski vjetar

Torta koju smo vjerovatno svi kušali a nema razloga da je ne probamo i napraviti, evo prilike.






Sastojci:
Tijesto:

8 bjelanjaka
16 dkg šećera
1 žlica octa
2-3 žlice brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
8 žumanjaka
20 dkg šećera
3 žlice brašna
2,5 dcl mlijeka
20 dkg margarina
1 šlag (iz vrečice ili pravi)
20 dkg prženih mljevenih lješnjaka 
Posip:
200: gr prženih oraha
Priprema:


Bjelanjake i šećer izlupati u snijeg, dodati 1 žlicu octa, 2-3 žlice brašna, prašak za pecivo. Ispeći dvije kore u većoj tepsiji. Žumanjake, šećer, brašno ukuhati u mlijeko, i skuhati. U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin i izlupani šlag. Kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati lješnjake. Slagati: prva kora, krema s lješnjacima, kora, ostatak kreme. Po vrhu se može posipati isjeckanim lješnjacima, može se naribati čokolade ili staviti izlupani šlag, ili sve skupa.

0 komentari :

Objavi komentar