Teško da tko može odoljeti kombinaciji čokolade i banane, a još ako se radi o desertu koji nije potrebno peći, sreći nema kraja. Fina čokolada stopljena s bananama i hrskavim keksima učinit će da vam ovaj kolač postane jedan od omiljenih.
Gotov u trenu, nije ga potrebno peći, a nakon njega ćete prste polizati, piše Yahoo.com. Da, ovo je vaš omiljeni desert - čokolada i banana u kombinaciji s čokoladnim keksima.
Sastojci:
• 500 ml slatkoga vrhnja
• 150 g nasjeckane poluslatke čokolade
• 2 žlice šećera u prahu
• 26 čokoladnih vafla ili suhih čokoladnih keksa
• 3 banane uzdužno prerezane, plus polovica banane narezana na kolutiće
• 500 ml slatkoga vrhnja
• 150 g nasjeckane poluslatke čokolade
• 2 žlice šećera u prahu
• 26 čokoladnih vafla ili suhih čokoladnih keksa
• 3 banane uzdužno prerezane, plus polovica banane narezana na kolutiće
Priprema:
U posudici zagrijte slatko vrhnje sve dok ne počne kuhati.
Nakon toga posudu maknite s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu. Ostavite da odstoji pet minuta, a nakon toga dodajte šećer u prahu i dobro promiješajte. Ostavite smjesu neka se ohladi na sobnoj temperaturi.
Na dno četvrtaste posude za pečenje posložite 13 čokoladnih vafla ili keksa. Preko keksa namažite polovicu čokoladne smjese i na to stavite uzdužno prerezane ploške banane. Na banane stavite ostalih 13 keksa i nakon toga premažite ostatkom čokoladne smjese.
Kolač pokrijte i stavite na hlađenje u hladnjak, dva sata do jednog dana, da se puding stisne, a keksi omekšaju. Prije serviranja ukrasite preostalim dijelom banane narezane na kolutiće
Nakon toga posudu maknite s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu. Ostavite da odstoji pet minuta, a nakon toga dodajte šećer u prahu i dobro promiješajte. Ostavite smjesu neka se ohladi na sobnoj temperaturi.
Na dno četvrtaste posude za pečenje posložite 13 čokoladnih vafla ili keksa. Preko keksa namažite polovicu čokoladne smjese i na to stavite uzdužno prerezane ploške banane. Na banane stavite ostalih 13 keksa i nakon toga premažite ostatkom čokoladne smjese.
Kolač pokrijte i stavite na hlađenje u hladnjak, dva sata do jednog dana, da se puding stisne, a keksi omekšaju. Prije serviranja ukrasite preostalim dijelom banane narezane na kolutiće
0 komentari :
Objavi komentar