Hasselback krumpiri, poznati i kao 'švedski' ili 'harmonika' osvojili su svijet.
Sastojci:
• 4 kriške slanine
• 12 srednjih krumpira
• maslac
• Morska sol, papar
• 2 mlada luka
• 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
• češanj češnjaka
• 12 srednjih krumpira
• maslac
• Morska sol, papar
• 2 mlada luka
• 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
• češanj češnjaka
Priprema:
1. Izrežite četiri kriške slanine poprečno, svaku na devet komadića, stavite ih na lim za pečenje i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Ogulite krumpire i nožem napravite lepezu ¬ razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krumpire u vrelu vodu i kuhajte ih četiri minute. Izvadite ih rupičastom žlicom.
3. Ubacite po tri komadića smrznute slanine u proreze svakoga krumpira, podjednako raspoređujući slaninu. Rastopite pet žlica maslaca i dobro ga kistom premažite po krumpiru. Sačuvajte višak maslaca za podlijevanje u pećnici. Posolite i popaprite krumpire pa ih pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu polijevajući ih tijekom pečenja ostatkom rastopljenog maslaca.
4. Pred kraj pečenja rastopite još tri žlice maslaca pa ga promiješajte sa sjeckanim mladim lukom, peršinom i češnjakom. Time prelijte krumpir i pecite ga još pet minuta. Premjestite na pladanj i prema potrebi dodajte još soli i papra.
0 komentari :
Objavi komentar