30. rujna 2014.

Mramorna krem torta




Potrebno je:
6 dl mleka, 6 žumanaca, 200 g šećera,  20 g brašna, 20 g želatina u listićima, 150 g čokolade za kuvanje, 50 ml likera od pomorandže, 2 pomorandže, 3 dl slatke pavlak

Priprema:
Omekšajte želatin u hladnoj vodi.

Umutite žumanca sa šećerom i brašnom da dobijete penastu smesu. Dodajte joj, u tankom mlazu, mlako mleko, sve vreme muteći, pa prebacite krem u šerpu i kuvajte ga na umerenoj vatri dok se blago ne zgusne.Dodajte isceđen želatin i mešajte da se potpuno rastopi. Podelite krem u 2 posude: u jednu dodajte rendanu koricu od obe pomorandže i liker, a u drugu 100 g seckane čokolade – izmešajte ovu smesu dobro da se čokolada rastopi
Potom, obe posude prebacite u druge dve, veće i napunjene ledenom vodom, da se obe mase ohlade.Umutite pavlaku, rasporedite je u jednakim količinama u posude sa kremovima, pa je umešajte špatulom pokretima odozdo nagore. Obe pripremljene smese sipajte istovremeno u kalup prečnika 14 cm, stvarajući mramorni efekat. Prebacite kalup u frižider na najmanje 8 sati. Izvrnite bavarski krem i ukrasite ga preostalom čokoladom i, po želji, kandiranim koricama pomorandže

Preuzeto sa: tortekolači.rs

0 komentari :

Objavi komentar