2. rujna 2014.

Meso umotano povrćem

Atraktivno i izgledom i okusom, ovo jelo dostojno predstavlja okuse Turske



(ZA 4 OSOBE)

6 patlidžana
400 g mljevene junetine
veća glavica luka
zelena papričica
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice koncentrata rajčice
7 mini rajčica, oguljenih i narezanih
prstohvat mljevenog zvjezdastog anisa
žličica svježe majčine dušice
4 dl kozjeg jogurta
sol, papar


Patlidžane operite, poprečno narežite na kriške debljine 1-1,5 cm, posolite i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Kad puste vodu, obrišite ih kuhinjskim papirom, premažite maslinovim uljem, složite na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne dobiju boju. U međuvremenu na maslinovom ulju propirjajte luk, dodajte češnjak i meso. Pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri. Dodajte koncentrat rajčice, sitno nasjeckanu zelenu papričicu, mini rajčice te na kraju posolite, popaprite i dodajte majčinu dušicu. Kriške patlidžana složite zvjezdasto, a u sredinu stavite smjesu s mesom – stisnite je rukom kako biste oblikovali „loptu“. Zatim tu „loptu“ zatvorite kriškama patlidžana. Tako umotano meso položite u zdjelu pa zapecite u pećnici na 200 stupnjeva 15-ak minuta. Prije posluživanja preko zapečenog mesa prelijte kozji jogurt.
sensaklub.hr

0 komentari :

Objavi komentar