30. rujna 2014.

Lagana poslastica






Potrebno je za 6 osoba: 
200 g čokolade za kuvanje, 4 jaja + 2 belanca, 18 "pti-ber" keksa, 100 g šarenih šećernih perlica, 20 g putera i kašika šećera.

 Priprema:
Umutite sneg od 6 belanaca i čim očvrsne dodajte šećer i nastavite da mutite još 15 sekundi.

Čokoladu izlomite, dodajte puter i sve zajedno otopite n apari, sklonite s ringle, mešajte, minut-dva, dodajte žumanca i sneg od belanaca i sve lagano sjedinite. Ovako dobijenu penu od čokolade ostavite da odstoji u frižideru 4 sata. Pravite troslojne "sendviče" od "pti-ber" keksa, spajajući ih penom od čokolade. Preko svakog sloja pene sipajte malo šećernih mrvica, a na vrh svakog "senviča" stavite malo pene i ukrasite šećernim mrvicama.



Izvor: http://tortekolaci.rs/

0 komentari :

Objavi komentar