Danas vam donosimo recept za tortu koja je naprosto neodoljiva.
Sastojci:
Biskvit:
• 6 bjelanjaka
• 4 žlice brašna
• 6 žlice šećera
• 6 bjelanjaka
• 4 žlice brašna
• 6 žlice šećera
Dodatni sastojci:
• 100 gr nutelle
• lješnjaci
• petit buerre keksa
• 100 gr nutelle
• lješnjaci
• petit buerre keksa
Krema:
• 1 l mlijeka
• 8 žlica gustina
• 6 žumanjaka
• 10 žlica šećera
• 1 puding od vanilije
• 200 gr margarina
• 3 vanilija šećera
• 100 gr čokolade za kuhanje
• 1 l mlijeka
• 8 žlica gustina
• 6 žumanjaka
• 10 žlica šećera
• 1 puding od vanilije
• 200 gr margarina
• 3 vanilija šećera
• 100 gr čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit: Bjelanjke umutiti sa šećerom i lagano žlicom umiješati brašno. Kalup za torte (32 cm) obložiti papirom za pečenje, premazati ga margarinom i posuti sa lješnjacima. Smjesu za biskvit rasporediti preko lješnjaka i peći na 180ºC 15 minuta. Kada je gotovo preko lješnjaka premazati nutellu i poslagati petit buerre keks.
Krema: Kremu skuhati i kada se ohladi pomiješati sa margarinom. Potom smjesu podjeliti na dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Preko keksa premazati bijelu kremu, zatim tamnu kremu. Na kraju umutiti 2,5 dl slatkog vrhnja za šlag i premazati preko kreme. Ukrasiti po želji.
0 komentari :
Objavi komentar