Evo jedne veoma jednostavne i ukusne poslastice koja će biti sjajna rođendanska torta za sve one koji slave rođendan ljeti. Riječ je o sladoled torti sa hrskavom koricom od rižinih pahuljica.
Pripremit' ćete je veoma brzo i bez preterano puno truda, a reakcije vaših gostiju će sigurno biti isključivo pozitivne. Recept smo pronašli na Cookiesandcups blogu.
Potrebni sastojci:
- 240 g bijele čokolade
- 4 šolje rižinih pahuljica
- 1,5 l sladoleda od jagode ili neki drugi ukus po želji
- 2 šolje šlaga
- Sveže jagode za ukras
Bijelu čokoladu otopite na pari pa umješajte rižine pahuljice i dobro promješajte da se u potpunosti oblože čokoladom.
Dobijenu smjesu utisnite u okrugli kalup za torte i stavite u zamrzivač na 15 minuta.
Sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite da malo omekša pa premažite preko pripremljene kore od rižinih pahuljica.
Odozgo stavite šlag pa sve vartite u zamrzivač do posluživanja.
0 komentari :
Objavi komentar