13. kolovoza 2014.

Sladoled torta sa rižinim pahuljicama

Evo jedne veoma jednostavne i ukusne poslastice koja će biti sjajna rođendanska torta za sve one koji slave rođendan ljeti. Riječ je o sladoled torti sa hrskavom koricom od rižinih pahuljica.
Pripremit' ćete je veoma brzo i bez preterano puno truda, a reakcije vaših gostiju će sigurno biti isključivo pozitivne. Recept smo pronašli na Cookiesandcups blogu.

Potrebni sastojci:

  • 240 g bijele čokolade
  • 4 šolje rižinih pahuljica
  • 1,5 l sladoleda od jagode ili neki drugi ukus po želji
  • 2 šolje šlaga
  • Sveže jagode za ukras
Bijelu čokoladu otopite na pari pa umješajte rižine pahuljice i dobro promješajte da se u potpunosti oblože čokoladom.
tortica3

Dobijenu smjesu utisnite u okrugli kalup za torte i stavite u zamrzivač na 15 minuta.
Sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite da malo omekša pa premažite preko pripremljene kore od rižinih pahuljica.
tortica2

Odozgo stavite šlag pa sve vartite u zamrzivač do posluživanja.

0 komentari :

Objavi komentar