29. kolovoza 2014.

New York Cheesecake

Nešto što se čini nezamislivim, a to je sir u kolaču, rezultira nevjerovatnim ukusom. New York Cheesecake će iznenaditi svačije nepce svojim prefinjenim ukusom.

cakec





Sastojci
200 gr McVities keksa
100 gr maslaca
½ kg Philadelphia sirnog namaza (koristila ABC sirni namaz)
4 jaja
100 gr šećera
4 vanilin šećera + malo ekstrakta vanilije + sok pola iscijeđenog limuna
½ l milerama
100 gr šećera u prahu
3 vanilin šećera + malo ekstrakta vanilije
Način pripreme

    Smeđa podloga


  1. Izmrviti kekse i pomiješati s rastopljenim/tekućim maslacem.
  2. Dnom čaše utisnuti tu smjesu u nauljeni kalup za torte (ili obložiti alu folijom neki drugi kalup da bi mogli izvaditi kolač kad se stisne poslije hlađenja, inače ga nećete moći rezati). Peći 5 min na 200°C, izvaditi i malo prohladiti pa preliti žutom kremom.

    Žuta krema


  1. Žumanjke tući sa 15 dkg šećera i 4 vanilin šećera. Umiješati sirni namaz te snijeg od bjelanjaka i sok pola iscijeđenog limuna.
  2. Tu kremu izliti na smeđu podlogu i peći 30-tak minuta na 180°C. Izvaditi iz pećnice, pažljivo preliti bijelom kremom (u manjim količinama stavljati bijelu kremu, da ne probije žuti sloj koji je vrlo mekan nakon pečenja).

    Bijela krema


  1. Izmiksati ½ l milerama, 10 dag šećera u prahu i 3 vanilin šećera i malo ekstrakta vanilije.
  2. Preliti preko žute kreme i ostaviti 10 min u isključenoj vrućoj pećnici.
Ohladiti tortu i staviti u frižider najmanje 5 sati da se stegne. Ako se otvori ranije može iscuriti jer su kreme vrlo mekane.













domacica.com

0 komentari :

Objavi komentar