27. srpnja 2014.

Sutlijaš sa kajsijama

Sutlijaš sa kajsijama






Način pripreme

Rižu staviti u tričetvrt litre mleka, dodati soli, šećera, sok od limuna i kuhati na blagoj temperaturi oko 30 minuta, dok riža ne omekša.

Ostatak mlijeka dodavati tokom kuhanja.

Skuhanu rižu ostaviti da se hladi.
Umutiti vrhnje i dodati ohlađenom sutlijašu.

U međuvremenu kuhati vino, šećer i šipku vanilije, a zatim dodati polutke kajsija i pustiti da jednom proključa.

Ostaviti da se hladi.

Kajsije preliti sokom od kajsija i redati sutlljaš i kajsije u zdjelu.

Ukrasiti kriškama kajsija, tučenim vrhnjem, polovinama kajsija i čokoladnim mrvicama.


Sastojci

Sutlijaš sa kajsijama
200g
riže
jedna
litra mlijeka
malo
soli
-
sok od jednog limuna
80g
šećera
500ml
slatke pavlake
125ml
litre bijelog vina
100g
šećera
jedna
šipka vanilije
750g
kajsija
četiri
kašike soka od kajsija

0 komentari :

Objavi komentar