Pjenasto umutit jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodati prosijano brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Sve lagano sjediniti i staviti da se peče na 180*C, oko 15-20 minuta.
- 2
Za fil potopiti želatin. Zagrijati jogurt i u njemu rastopiti želatin. Izmiješati sir sa šećerom, aromom i limunovim sokom. Umiješati jogurt sa želatinom i na kraju čvrsto ulupanu slatku pavlaku.
- 3
Ohlađeni biskvit staviti na tanjir i uokviriti ga obodom forme. Odozgo nanijeti fil, poravnati i ostaviti da se ohladi.
- 4
Za preliv potopiti želatin. Zagrijati sok sa šećerom i 200 ml vode . Dodati šafran i pustiti da zavrije, a zatim procijediti kroz gazu. U vrućoj tečnosti rastopiti želatin. Pustiti da se skroz ohladi.
- 5
Ohlađeni preliv naliti preko stegnute kreme. Ostaviti da se steže oko 2, 5 sata. Zatim pažljivo odvojiti tortu od obruča i ukloniti ga. Tortu sa strane posuti listićima badema.
Sastojci
0 komentari :
Objavi komentar