17. srpnja 2014.

Španska torta od limuna i šafra



Priprema

  •  65 min

  1. Pjenasto umutit jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodati prosijano brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Sve lagano sjediniti i staviti da se peče na 180*C, oko 15-20 minuta.
  2. 2
    Za fil potopiti želatin. Zagrijati jogurt i u njemu rastopiti želatin. Izmiješati sir sa šećerom, aromom i limunovim sokom. Umiješati jogurt sa želatinom i na kraju čvrsto ulupanu slatku pavlaku.
  3. 3
    Ohlađeni biskvit staviti na tanjir i uokviriti ga obodom forme. Odozgo nanijeti fil, poravnati i ostaviti da se ohladi.
  4. 4
    Za preliv potopiti želatin. Zagrijati sok sa šećerom i 200 ml vode . Dodati šafran i pustiti da zavrije, a zatim procijediti kroz gazu. U vrućoj tečnosti rastopiti želatin. Pustiti da se skroz ohladi.
  5. 5
    Ohlađeni preliv naliti preko stegnute kreme. Ostaviti da se steže oko 2, 5 sata. Zatim pažljivo odvojiti tortu od obruča i ukloniti ga. Tortu sa strane posuti listićima badema.
  6. Sastojci
  •  
za krem:



0 komentari :

Objavi komentar