27. srpnja 2014.

Dvije pogače u jednom receptu

Način pripreme

Prva pogača

Germu sa malkice šećera i mlake vode utopiti da se upjeni. U upjenjenu germu dodati sve navedene sastojke i zamijesiti glatko tijesto. Tijesto poklopiti i ostaviti na toplo mjesto na nadođe. Nadošlo tijesto na dva dijela razdvojiti. Prvi dio tijesta razviti valjkom za tjesteninu do 3cm debljine. Pogaču staviti u tepsiju prekrivenom backpapirom. Premazati žumanjkom istučenim sa 4 kašike mlijeka, preko poredati mazzarellu i cherrytomaten (minijaturni paradajz) pa posuti crnobijelim sjemenkama „susam & ćurukut“. Peći na 200°C.

Druga pogača

Tijesto razviti valjkom za tjesteninu do 2cm debljine, zatim staviti na tepsiju prekrivenom backpapirom i ostaviti na toplo mjesto da nadolazi. Nadošlu pogaču prstima ispritiskati, prvo okolicu, zatim sredinu u manje kockice, kao što je na slici. Premazati sa preostalim žumanjkom od prve pogače, pa posuti sjemenkama „susam & čurukot“ Peći na 200°C.


Dvije pogače u jednom receptu

Dvije pogače u jednom receptu
Dvije pogače u jednom receptu
Dvije pogače u jednom receptu
Dvije pogače u jednom receptu
Dvije pogače u jednom receptu


Sastojci

Satojci za pogače
1kg
brašna
jedna
friška germa
500ml
mlake vode
jedno
jaje cijelo
jedan
bjelanjak
60g
putera rastopljenog
30ml
ulja
30g
šećera
20g
soli

0 komentari :

Objavi komentar