Način pripreme
Prva pogačaGermu sa malkice šećera i mlake vode utopiti da se upjeni. U upjenjenu germu dodati sve navedene sastojke i zamijesiti glatko tijesto. Tijesto poklopiti i ostaviti na toplo mjesto na nadođe. Nadošlo tijesto na dva dijela razdvojiti. Prvi dio tijesta razviti valjkom za tjesteninu do 3cm debljine. Pogaču staviti u tepsiju prekrivenom backpapirom. Premazati žumanjkom istučenim sa 4 kašike mlijeka, preko poredati mazzarellu i cherrytomaten (minijaturni paradajz) pa posuti crnobijelim sjemenkama „susam & ćurukut“. Peći na 200°C.
Druga pogača
Tijesto razviti valjkom za tjesteninu do 2cm debljine, zatim staviti na tepsiju prekrivenom backpapirom i ostaviti na toplo mjesto da nadolazi. Nadošlu pogaču prstima ispritiskati, prvo okolicu, zatim sredinu u manje kockice, kao što je na slici. Premazati sa preostalim žumanjkom od prve pogače, pa posuti sjemenkama „susam & čurukot“ Peći na 200°C.
0 komentari :
Objavi komentar