14. lipnja 2015.

Ris a la mande


ris2 Ris a la mandeSastojci:
  • 4 dcl rize
  • 4 dcl slatke pavlake ( 38 %)
  • 4 kasike secera
  • 2 male kasicice vanilin secera
  • oko 500 ml mlijeka
  • 1 pakovanje sosa od visanja
  • I malo badema za dekoraciju
Priprema:
Rizu oprati, skuhati u mlijeku na tihoj temperaturi i na kraju dodati 3 kasike secera i 2 kasicice vanilinog secera.
Treba se kuhati sve dok mlijeko ne ispari tako da ostane gusta riza, ako nije skuhana dodati jos malo mlijeka dok se ne skuha.
Ostaviti da se dobro ohladi (moze se skuhati dan prije).
Umutiti slatku pavlaku sa 1 kasikom secera i kad je gotovo dodavati u rizu pa polako mjesati.
Gotovo ostaviti u frizider da se malo ohladi i servirati sa vrucim sosom od visanja.
(zagrijati sos u posebnu zdjelicu i preliti preko, a potom posuti bademima)
Od ove mjere izadje puna posuda od 2 l.
Prijatno!

Related Posts:

  • Ris a la mande Sastojci: 4 dcl rize 4 dcl slatke pavlake ( 38 %) 4 kasike (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); secera 2 male kasicice vanilin secera oko 500 ml mlijeka 1 pakovanje sosa od visanja I malo badema za dekor… Read More

0 komentari :

Objavi komentar