Priprema:
Rizu oprati, skuhati u mlijeku na tihoj temperaturi i na kraju dodati 3 kasike secera i 2 kasicice vanilinog secera.
Treba se kuhati sve dok mlijeko ne ispari tako da ostane gusta riza, ako nije skuhana dodati jos malo mlijeka dok se ne skuha.
Ostaviti da se dobro ohladi (moze se skuhati dan prije).
Umutiti slatku pavlaku sa 1 kasikom secera i kad je gotovo dodavati u rizu pa polako mjesati.
Gotovo ostaviti u frizider da se malo ohladi i servirati sa vrucim sosom od visanja.
(zagrijati sos u posebnu zdjelicu i preliti preko, a potom posuti bademima)
Od ove mjere izadje puna posuda od 2 l.
Treba se kuhati sve dok mlijeko ne ispari tako da ostane gusta riza, ako nije skuhana dodati jos malo mlijeka dok se ne skuha.
Ostaviti da se dobro ohladi (moze se skuhati dan prije).
Umutiti slatku pavlaku sa 1 kasikom secera i kad je gotovo dodavati u rizu pa polako mjesati.
Gotovo ostaviti u frizider da se malo ohladi i servirati sa vrucim sosom od visanja.
(zagrijati sos u posebnu zdjelicu i preliti preko, a potom posuti bademima)
Od ove mjere izadje puna posuda od 2 l.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar