Priprema:
Sampinjone ocistiti i iseci na listice. Praziluk iseckati na kolutove ili u blenderu. Uzeti dublji tiganj i sipati malo ulja, dodati praziluk i sampinjone, dinstati dok skoro sva voda ne uvri. Posoliti i pobiberiti.
Fil za premazivanje kora:
Umutite jaja, dodati pavlaku, kiselu vodu i so i izmutiti.
Postupak slaganja:
Malo nauljiti posudu za pecenje. Jednu koru staviti u tepsiju, malo premazati uljem, preko nje drugu koru, premazati filom od jaja i pavlake. Ponovite to sa jos jednom korom. Zatim staviti sledecu, pa na nju rasporediti 1/3 fila gljive/praziluk, potom
sledeca kora premazati jajima, pa druga, premazati jajima, pa treca-staviti fil. Zavrsiti sa 2-3 kore premazane filom. Poslednju samo malo premazati uljem i poprskati kiselom vodom. Peci u prethodno ugrejanoj rerni na 200 C do zlatno-zute boje.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar