1. lipnja 2015.

Pita od sampinjona i praziluka

pita sa sampinjonima Pita od sampinjona i prazilukaSastojci:
  • 1/2 kg gotovih tankih kora 
  • 1 kg sampinjona
  • 2 struka praziluka, so, pola kasike bibera
  • 1 casa kisele pavlake 2 dl
  • 1 casa kisele vode 2 dl
  • 4 jajeta
  • 0,5 dl ulja (umesati u jaja, pavlaku i vodu)
Priprema:
Sampinjone ocistiti i iseci na listice. Praziluk iseckati na kolutove ili u blenderu. Uzeti dublji tiganj i sipati malo ulja, dodati praziluk i sampinjone, dinstati dok skoro sva voda ne uvri. Posoliti i pobiberiti.
Fil za premazivanje kora:
Umutite jaja, dodati pavlaku, kiselu vodu i so i izmutiti.
Postupak slaganja:
Malo nauljiti posudu za pecenje. Jednu koru staviti u tepsiju, malo premazati uljem, preko nje drugu koru, premazati filom od jaja i pavlake. Ponovite to sa jos jednom korom. Zatim staviti sledecu, pa na nju rasporediti 1/3 fila gljive/praziluk, potom sledeca kora premazati jajima, pa druga, premazati jajima, pa treca-staviti fil. Zavrsiti sa 2-3 kore premazane filom. Poslednju samo malo premazati uljem i poprskati kiselom vodom. Peci u prethodno ugrejanoj rerni na 200 C do zlatno-zute boje.
Prijatno!

Related Posts:

  • Pita od sampinjona i praziluka Sastojci: 1/2 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kg gotovih tankih kora  1 kg sampinjona 2 struka praziluka, so, pola kasike bibera 1 casa kisele pavlake 2 dl 1 casa kisele vode 2 dl 4 jajeta 0,5 dl… Read More

0 komentari :

Objavi komentar