10. lipnja 2015.

Hurmasice sa cokoladom

Hurmasice sa cokoladom Hurmasice sa cokoladom


















Sastojci:
  • 2 jaja
  • 4 kasike masla (bijni mrs)
  • 2 kasike putera
  • 2 kasike kajmaka (sour cream)
  • 1 soljica ulja
  • 2 kasike secera
  • malo korice limuna
  • 1 vanillin secer
  • pola praska za pecivo
  • brasna po potrebi (oko 700 gr.)
  • komadici cokolade
Agda:
  • 2 case secera
  • 3 case vode
  • 1 vanillin secer
Priprema:
U posudu stavite sve navedene sastojke osim brasna i cokolade.
Izmutite zicom pa dodajte brasno.
Zamjesite fino tijesto pa kidajte komadice tijesta.
U svaki komadic tijesta utisnite komadic cokolade pa oblikujte hurmasicu.
Redajte u nauljenu tepsiju i pecite na 180 C oko 10 minuta pa pojacajte na 200 C i pecite dok hurmasice ne budu gotove.
Skuhajte agdu i tople hurmasice zalite toplom agdom.
Poklopite tepsijom da brze upiju agdu.
Ako su hurmasice po vrhu suhe kasikom nanesite agdu preko njih.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar