Agda:
Priprema:
U posudu stavite sve navedene sastojke osim brasna i cokolade.
Izmutite zicom pa dodajte brasno.
Zamjesite fino tijesto pa kidajte komadice tijesta.
U svaki komadic tijesta utisnite komadic cokolade pa oblikujte hurmasicu.
Redajte u nauljenu tepsiju i pecite na 180 C oko 10 minuta pa pojacajte na 200 C i pecite dok hurmasice ne budu gotove.
Skuhajte agdu i tople hurmasice zalite toplom agdom.
Poklopite tepsijom da brze upiju agdu.
Ako su hurmasice po vrhu suhe kasikom nanesite agdu preko njih.
Izmutite zicom pa dodajte brasno.
Zamjesite fino tijesto pa kidajte komadice tijesta.
U svaki komadic tijesta utisnite komadic cokolade pa oblikujte hurmasicu.
Redajte u nauljenu tepsiju i pecite na 180 C oko 10 minuta pa pojacajte na 200 C i pecite dok hurmasice ne budu gotove.
Skuhajte agdu i tople hurmasice zalite toplom agdom.
Poklopite tepsijom da brze upiju agdu.
Ako su hurmasice po vrhu suhe kasikom nanesite agdu preko njih.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar