Kakao i brašno izmiješati. Marcipan s 80 g šećera umijesiti i dodati vodu. Marcipanu dodavati žumanjak, jedan po jedan, uz neprestano miješanje dok ne postane kremasto.
Bjelanjke s ostatkom šećera čvrsto ulupati. 1/3 bjelanjaka izmiješati sa smjesom od žumanjaka. Zatim dodati mješavinu brašna i kakaa, mljevene bademe i na kraju ostatak bjelanjaka. Sve to oprezno pjenačom izmiješati.
Dno lima za pečenje obložiti papirom, istresti tijesto, izravnati i peći oko 10 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit zajedno s papirom izvući iz lima i ohladiti. Hladnom biskvitu oprezno odvojiti papir i izrezati po dužini na četiri jednaka dijela.
Margarin, rum, šećer u prahu i žumanjke kremasto izmiješati. Nougat naribati i postupno dodavati izmiješanoj smjesi uz stalno miješanje.
Svaki biskvit premazivati kremom i slagati jedan na drugi, lagano pritiskajući. Kremom izvana premazati kolač. Bademe zlatno – žuto propržiti.
Obje vrste čokolade zajedno s margarinom oprezno na laganoj vatri omekšati. Dodati ulje, izmiješati i kolač izvana premazati. Poprženim prutićima badema
ukrasiti kolač.
ukrasiti kolač.
Sastojci
TIJESTO:
kakao: 70 g
brašno: 85 g
marcipan: 80 g
šećer: 100 g
voda: 1 žlica
jaja: 8
mljeveni bademi: 80 g
KREMA:
margarin: 120 g
rum: 6 cl
šećer u prahu: 75 g
žumanjak: 3
nougat, tvrdi (krema od lješnjaka):300 g
PRELJEV:
čokolada za kuhanje: 150 g
mliječna čokolada: 100 g
margarin: 150 g
ulje: 4 kapi
DEKORACIJA:
prutići narezanih badema: 30 g
0 komentari :
Objavi komentar