24. ožujka 2015.

Čokoladne šnite s nougatom

 

Priprema

Kakao i brašno izmiješati. Marcipan s 80 g šećera umijesiti i dodati vodu. Marcipanu dodavati žumanjak, jedan po jedan, uz neprestano miješanje dok ne postane kremasto.
Bjelanjke s ostatkom šećera čvrsto ulupati. 1/3 bjelanjaka izmiješati sa smjesom od žumanjaka. Zatim dodati mješavinu brašna i kakaa, mljevene bademe i na kraju ostatak bjelanjaka. Sve to oprezno pjenačom izmiješati.
Dno lima za pečenje obložiti papirom, istresti tijesto, izravnati i peći oko 10 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit zajedno s papirom izvući iz lima i ohladiti. Hladnom biskvitu oprezno odvojiti papir i izrezati po dužini na četiri jednaka dijela.
Margarin, rum, šećer u prahu i žumanjke kremasto izmiješati. Nougat naribati i postupno dodavati izmiješanoj smjesi uz stalno miješanje.
Svaki biskvit premazivati kremom i slagati jedan na drugi, lagano pritiskajući. Kremom izvana premazati kolač. Bademe zlatno – žuto propržiti.
Obje vrste čokolade zajedno s margarinom oprezno na laganoj vatri omekšati. Dodati ulje, izmiješati i kolač izvana premazati. Poprženim prutićima badema
ukrasiti kolač.



Sastojci

  • TIJESTO:

  • kakao: 70 g

  • brašno: 85 g

  • marcipan: 80 g

  • šećer: 100 g

  • voda: 1 žlica

  • jaja: 8

  • mljeveni bademi: 80 g

  • KREMA:

  • margarin: 120 g

  • rum: 6 cl

  • šećer u prahu: 75 g

  • žumanjak: 3

  • nougat, tvrdi (krema od lješnjaka):300 g

  • PRELJEV:

  • čokolada za kuhanje: 150 g

  • mliječna čokolada: 100 g

  • margarin: 150 g

  • ulje: 4 kapi

  • DEKORACIJA:

  • prutići narezanih badema: 30 g

Related Posts:

  • Čokoladne šnite s nougatom   Priprema Kakao i brašno izmiješati. Marcipan s 80 g šećera umijesiti i dodati vodu. Marcipanu dodavati žumanjak, jedan po jedan, uz neprestano miješanje dok ne postane kremasto. Bjelanjke s ostatkom šećera čv… Read More

0 komentari :

Objavi komentar