(peći na 180° 15-20 min.)
Tijesto:
- 400 gr brašna
- 100 gr gustina
- 100 gr šećera
- pola peciva
- 1 bjelanjak
- 200 gr maslaca
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike bjelog vina ili vode
- 150 gr višanja bez koštica
- 2 dl soka višanja
- 3 kašike šećera
- 1 kašika gustina
- 100 gr bijele čokolade
- 0,5 dl mlijeka
- 100 gr kokosa
Zamijesit tijesto i neka odstoji u
frižideru 2 sata. Pravit male kuglice, rastanjit ih na dlanu, u svaku kuglicu stavit višnju i zatvorit-oblikovat lopticu. Ispeći i ohladit.
Ohlađene kuglice potopit u otopljenu čokoladu sa mlijekom. Zatim ih uvaljat u kokos.
Skuhat sok,šećer i gustin. Toplim gustinom spajat po dvije kuglice.
NAPOMENA:Višnje preko noći ocjedit da njihov sok ne prođe kroz tijesto.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar