4. veljače 2015.

Snjeguljice

Sneguljice SnjeguljiceSastojci i priprema:
(peći na 180° 15-20 min.)

Tijesto:


  • 400 gr brašna
  • 100 gr gustina
  • 100 gr šećera
  • pola peciva
  • 1 bjelanjak
  • 200 gr maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike bjelog vina ili vode
Fil:
  • 150 gr višanja bez koštica
  • 2 dl soka višanja
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika gustina
Umak:
  • 100 gr bijele čokolade
  • 0,5 dl mlijeka
  • 100 gr kokosa
Priprema:
Zamijesit tijesto i neka odstoji u

frižideru 2 sata. Pravit male kuglice, rastanjit ih na dlanu, u svaku kuglicu stavit višnju i zatvorit-oblikovat lopticu. Ispeći i ohladit.
Ohlađene kuglice potopit u otopljenu čokoladu sa mlijekom. Zatim ih uvaljat u kokos.
Skuhat sok,šećer i gustin. Toplim gustinom spajat po dvije kuglice.

NAPOMENA:Višnje preko noći ocjedit da njihov sok ne prođe kroz tijesto.
Prijatno!
Snjeguljice Snjeguljice



Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar