- 800 gr.
brasna - 1 prasak za pecivo
- soli po potrebi
- mlake vode po potrebi
- 4-5 krompira
- 1 glavica luka
- 300 gr. mljevenog mesa
- so,biber i vegeta
- 100 gr. suhog mesa
- 2 jaja
Zamjesite tijesto kao za pitu.
Podjelite na dva djela, oblikujte lopte i zamotajte u vrecice.
Krompir skuhajte u slanoj vodi i izgnjecite kao za pire.
Na malo ulja proprzite sitno sjeckan luk.
Luku dodajte meso i zacine pa proprzite.
Meso dodajte krompiru.
Dodajte sitno sjeckano suho
meso i jaja.
Sve dobro izmjesajte.
Jedno tijesto razvite na velicinu tepsije u kojoj cete pec.
Stavite tijesto u nauljenu tepsiju, ivice malo zavratite uz zid tepsije.
Istresite fil na prvo tijesto i fino poravnajte.
Razvite i drugo tijesto, prekrite fil, pa krajeve podvrnite ispod tijesta da fil nebi ispado.
Izbockajte na par mjesta, poprskajte uljem i pecite na 200 C dok pita nebude gotova.
Gotovu pitu poprskajte mlakom vodom, malo izbockajte i prekrite foliom.
Vratite u pec na dvije tri minute da pita malo omeksa.
Prohladite, isjecite i posluzite pitu.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar