10. veljače 2015.

Nutela kruh

Nutella kruh Nutela kruhSastojci:
  • 500 gr. brasna
  • 2 kasike secera
  • malo soli
  • 400 ml. mlijeka
  • 2 kasike kvasca
  • 2 jaja
  • eurokrem za premazivanje
Priprema:
200 ml. mlijeka malo zagrijat u mikrovalnoj ili na peci.
Mlijeku dodat kvasac, 1 kasiku secera i 1 kasiku brasna pa izmutit i pustiti da nakvasa.


Dok kvasac nakvasa (izraste) vi prosijte brasno, dodajte mu so i zumanjke.
Dodajte nakvasao kvasac, jos 200 ml. mlakog mlijeka pa zamjesite tijesto.
Prekrite da tijesto izraste.
Kad je tijesto izraslo podjelite ga na 4 djela i oblikujte u loptice.
Pustite da tijesto malo odmori pa razvite jednu lopticu.
Razvijeno tijesto stavite u tepsiju u kojoj cete pec ili redjajte na pek papir pa kasnije samo sa stola svucete u tepsiju.
Nekom manjom tepsijom ili necim drugim obiljezite krug na tijestu.
Na obiljezeni dio stavite eurokrem i razmazite.
Razvite i drugi dio tijesta pa stavite na ovaj eurokrem, ponovite postupak i sa trecim dijelom

tijesta.

Cetvrti dio razvijete prekrijete eurokrem, ali cetvrti dio nemazete.
Na tijesto stavite tepsijicu kojom ste obiljezavale krug pa visak tijesta koji viri ispod tepsije odsjecite.
Na sredinu tijesta stavite casu ili solju pa tijesto isjecite na 4 djela.
Svaki odsjeceni dio prepolovite pa jos jednom svaki dio prepolovite.
Uzmite dva djela, uvrnite dva puta pa stisnite prstom krajeve da se ne odvajaju.
Ponovite postupak dok svi krajevi ne budu uvrnuti.
Mozete malo ivice podvrnut a i nemorate, pa namazite izmucenim bjelanjkom.
Pecite na 400F-200C dok kruh ne bude gotov.
Gotov kruh mozete namazat puterom ili posut secerom u prahu.
Prijatno!
Priprema hleba Nutela kruh

0 komentari :

Objavi komentar