- 4 bjelanjka
- 150 grama šećera
- 200 grama oraha
- 2 kašike hljebnih mrvica
- ½ kašike oštrog brašna
- korica od jednog limuna
- 4 žumanjka
- 150 grama šećera
- sok od jedne narandže
- korica od jedne narandže
- 1 kašika oštrog brašna
- 150 grama maslaca
Bijeli fil:
- 2 dl vrhnja za šlag
- 1 narandža
Umutite bjelanjke dodajte šećer i umutite čvrst snijeg.
Orahe pomiješajte sa hljebnim mrvicama i brašnom i polako dodajite u bjelanjke.
Dodajte i ribanu koricu od limuna.
Kalup za torte br.26 obložite pek papirom i u njega stavite smjesu za tijesto te pecite oko 25 minuta na 180°C.
Biskvit ostavite u kalupu da se ohladi.
Žuta krema:
Umutite jaja sa šećerom,dodajte sok i ribanu koricu od narandže ,brašno i to lagano ukuhajte u teflon tavi.Ostavite kremu da se potpuno ohladi i sastavite sa umućenim maslacem.
Kremu nanesite na biskvit.
Bijela krema:
Umutite vrhnje za šlag i nanesite na žutu kremu.Kad
servirate kolač ukrasite ga narandžama.
Moja jedna mala preporuka što ču ja sljedeći puta uraditi jer mi nekako u kolaču malo fali i čokolade mislim da bi bio savršen…Na žutu kremu ili na biskvit napraviti glazuru od 100 grama čokolade otopljene sa 30 grama maslaca i 2 kašike ulja.
Korišten recept sa Cool.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar