9. veljače 2015.

Narandžina brda

Narandzina torta Narandžina brdaSastojci za biskvit:
  • 4 bjelanjka
  • 150 grama šećera
  • 200 grama oraha
  • 2 kašike hljebnih mrvica
  • ½ kašike oštrog brašna
  • korica od jednog limuna
Žuti fil:
  • 4 žumanjka
  • 150 grama šećera
  • sok od jedne narandže
  • korica od jedne narandže
  • 1 kašika oštrog brašna
  • 150 grama maslaca


Bijeli fil:
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 1 narandža
Način pripreme:
Umutite bjelanjke dodajte šećer i umutite čvrst snijeg.
Orahe pomiješajte sa hljebnim mrvicama i brašnom i polako dodajite u bjelanjke.
Dodajte i ribanu koricu od limuna.
Kalup za torte br.26 obložite pek papirom i u njega stavite smjesu za tijesto te pecite oko 25 minuta na 180°C.
Biskvit ostavite u kalupu da se ohladi.

Žuta krema:
Umutite jaja sa šećerom,dodajte sok i ribanu koricu od narandže ,brašno i to lagano ukuhajte u teflon tavi.Ostavite kremu da se potpuno ohladi i sastavite sa umućenim maslacem.
Kremu nanesite na biskvit.

Bijela krema:
Umutite vrhnje za šlag i nanesite na žutu kremu.Kad

servirate kolač ukrasite ga narandžama.
Moja jedna mala preporuka što ču ja sljedeći puta uraditi jer mi nekako u kolaču malo fali i čokolade mislim da bi bio savršen…Na žutu kremu ili na biskvit napraviti glazuru od 100 grama čokolade otopljene sa 30 grama maslaca i 2 kašike ulja.
Korišten recept sa Cool.

Prijatno!
Narandzina brda Narandžina brda

Related Posts:

  • Krema od jabuka   Sastojci Broj osoba: 4 osobe Fil od jabuka: … Read More
  • Kupus sa gljivama Potrebno: • 2 prase (svjetlozeleni dio) • 1 kašičica putera  • ¼ kašičice soli  • ¼ kašičice tucane paprike &n… Read More
  • Čokoladni rolat Potrebno: • 4 jaja • 12 kašika šećera • 12 kašika mlijeka • 10 kašika ulja • 12 kašika brašna • 1 prašak za pecivo • kakao Za kremu: • 4 dl mli… Read More
  • Švajcarska pita od jabuka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno: Tijesto: 250 g brašna 125 g… Read More
  • Ukusne madeline (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno: • 125 g brašna • kesica praška za pecivo • 125 g šećera… Read More

0 komentari :

Objavi komentar