Sastojci:
- 500 g. izrendane bundeve
- 100 g. šećera
- 3 jajeta
- 3 šolje za kafu šećera
- 1 prašak za pecivo
- 4,5 šolje za kafu brašna
- 1,5 šolje ulja
- 1,5 šolje
joguta
- 0,5 kašičice cimeta
Priprema:
Izrendati bundevu i udinstati je na blagoj vatri sa 100 g. šećera
(ulje ne ide!) dok ne omekša i pusti sok. U međuvremenu umutiti jaja sa
šećerom, dodati ulje i jogurt, a zatim dodati brašno u koje je umešan
prašak za pecivo. Polovinu smese sipati u podmazan pleh ili obložen
papirom za pečenje. Peći na 200 stepeni oko 10-15 min. Kada malo
porumeni izvaditi i staviti odgore udinstanu bundevu sa šećerom u koju
ste prethodno dodali cimet oko pola kašičice. Na to sipati drugu
polovinu smese, vratiti u pleh i peći još 15 min. dok
ne porumeni. Kada
je gotovo odgore pospite šećerom u prahu. Prijatno!!!
Napomene: Visina pite će zavisiti od Vašeg pleha ako je pleh manji, pita će biti viša, ali se mora duže peći.
Related Posts:
Pohovani patlidžani
Sastojci i priprema:
Patlidžane volim spremati na sve načine, danas su pohovani i svi im se radujemo neko će jesti sad neko malo poslije uglavnom su gotovi. Pohovala sam prema receptu koji … Read More
Banana kocke
Sastojci i priprema:
Ove banana kocke sam vise puta do sada pravila, super mi dodje kada neznam sta da napravim, ne ide puno sastojaka a brzo bude gotovo, pravila sam ih po rece… Read More
Sendvič sa jajima
Sastojci:
Kifle
salama
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
ili sudzuk
jaja
pavlaka (kajmak-sour cream)
Priprema:
Proprzite salamu ili sudzuk.
Kiflu prerezite, namaz… Read More
Pavlova sa borovnicama
Kora:
4 bjelanjka
250 grama šećera
1 kašika sirćeta
1
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kašika gustina
Fil s keksom:
200 grama mljevenog keksa
sok od borovnice
šol… Read More
Štrudla sa makom
Testo:
2,5 dcl mleka
1
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
svezi kvasac
malo soli
100 gr secera
2 zumanca
korica rendana limuna
160 gr otopljenog margarina
80… Read More
0 komentari :
Objavi komentar