Sastojci
Kora
10 belanaca
500 g šećera
1 kašika sirćeta
200 g seckanog lešnika
Fil
10 žumanaca
300 g šećera
50 g gustina
500 ml mleka
250 g margarina
150 g mlečne čokolade
150 g mlevenih lešnika
100 g suvog grožđa
100 ml ruma
Za ukrašavanje
300 ml slatke
pavlake
Priprema
Penasto umutiti belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti dok se
šećer ne rastopi. Dodati malo sirćeta i pažljivo promešati. Kalupe
posuti seckanim lešnikom (ravnomerno rasporediti lešnike na dva kalupa),
razliti smesu i kore sušiti u rerni zagrejanoj na 100*C, oko sat
vremena. Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji. Gustin
razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka skuvati i kad provri dodati
gustin. Kuvati puding dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi. Umutiti
žumanca sa šećerom i kuvati na pari. Dodati mlečnu čokoladu i mešati dok
se ne rastopi, a zatim dodati lešnike i proceđeno suvo grožđe. Ostaviti
da se ohladi. Penasto umutiti margarin, dodati ohlađen puding, fil od
žumanaca i promešati. Premazati koru (lešnici su gore) filom, preklopiti
drugom korom i tortu premazati umućenom slatkom pavlakom i ostaviti da
se ohladi.
kuhinjica.rs
0 komentari :
Objavi komentar