7. veljače 2015.

Kolac sa kruskama (sezonski kolac)

Kolač sa kruškama Kolac sa kruskama (sezonski kolac)Sastojci za koru:
  • 4 jaja
  • 1,5 solja secera
  • 1 solja ulja
  • 1 solja mlijeka
  • 3 solje brasna


  • 1 prasak za pecivo
Fil:
  • 1,5 kg krusaka
  • secer po potrebi
  • 1 kesica vanil secera
Priprema:
Kruske oguliti, isjeci na kockice i ispasirati stapnim mikserom. Po potrebi dodati secer (ja nisam) osim jednog vanil secera. Staviti kratko da prokuha tj. da se sjedini secer i kruske. Prohladiti

i prohladjeno staviti preko polupecene kore.

Jaja i secer umutiti pjenasto. Potom dodati sve tecne sastojke i na kraju dodati brasno u koje je predhodno umjesan prasak za pecivo.
Pola smjese izliti u pomascen i podmazan pleh i peci na 200′ stepeni. Kad je smjesa na pola pecena izliti fil.
Preko fil preliti ostatak smjese za koru i dopeci kolac. Prohladjen posuti secerom u prahu.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar