Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 1,5 solja secera
- 1 solja ulja
- 1 solja mlijeka
- 3 solje brasna
- 1 prasak za pecivo
Fil:
- 1,5 kg krusaka
- secer po potrebi
- 1 kesica vanil secera
Priprema:
Kruske oguliti, isjeci na kockice i ispasirati stapnim mikserom. Po
potrebi dodati secer (ja nisam) osim jednog vanil secera. Staviti kratko
da prokuha tj. da se sjedini secer i kruske. Prohladiti
i prohladjeno
staviti preko polupecene kore.
Jaja i secer umutiti pjenasto. Potom dodati sve tecne sastojke i na
kraju dodati brasno u koje je predhodno umjesan prasak za pecivo.
Pola smjese izliti u pomascen i podmazan pleh i peci na 200′ stepeni. Kad je smjesa na pola pecena izliti fil.
Preko fil preliti ostatak smjese za koru i dopeci kolac. Prohladjen posuti secerom u prahu.
Prijatno!
Related Posts:
Extra brz kolac
Potrebno je:
3 čaše kiselog mleka (čaša od 2 dl)
3 iste ćaše šećera
3 čaše brašna
3 kašike kakao
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
Sjediniti sve navedene sastojke u glatku kompaktnu masu. Raz… Read More
Tijesto za 15min!Ukusne,hrskave piroške
Recept namijenjen domaćicama koje vole da prave piroške, ali ne žele
dugo vremena da se „zamaraju“ oko tijesta. Tijesto ispadne mekano, ne
lijepi se za ruke, dobro se mijesi i ne raspada se.
Sastojci:
(adsbyg… Read More
Parfe torta od oraha i čokolade
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Klasik među tortama, puni okus čokolade, sjeckani orasi, kremasta.. predobra! ;)
Sastojci:
Za biskvit
-8 bjelanjaka
-7 žlica šečera
-6 žlica mrvica… Read More
Probudite lice ujutro i sijajte ceo dan. Gimnastika za lepo lice.
Da li volite odraz svog lica ujutro u ogledalu? Mnoge žene i dalje muče podočnjaci,
neujednačena boja kože i „izgužvano“ lice nakon spavanja. Svi mi
naravno želimo da dođemo na posao i izgledamo kao posle tretmana u … Read More
Osvježavajući kolač od jabuka
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Jabuke možete i jednostavno grubo naribati. No,
ma kako ga pripremali, neće vam oduzeti mnogo vremena. Štoviše, brže će
“planuti”!
Sastojci… Read More
0 komentari :
Objavi komentar