- 4 jaja
- 1,5 solja secera
- 1 solja ulja
- 1 solja mlijeka
- 3 solje brasna
- 1 prasak za pecivo
- 1,5 kg krusaka
- secer po potrebi
- 1 kesica vanil secera
Kruske oguliti, isjeci na kockice i ispasirati stapnim mikserom. Po potrebi dodati secer (ja nisam) osim jednog vanil secera. Staviti kratko da prokuha tj. da se sjedini secer i kruske. Prohladiti
i prohladjeno staviti preko polupecene kore.
Jaja i secer umutiti pjenasto. Potom dodati sve tecne sastojke i na kraju dodati brasno u koje je predhodno umjesan prasak za pecivo.
Pola smjese izliti u pomascen i podmazan pleh i peci na 200′ stepeni. Kad je smjesa na pola pecena izliti fil.
Preko fil preliti ostatak smjese za koru i dopeci kolac. Prohladjen posuti secerom u prahu.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar