9. veljače 2015.

Kako da spremite savršen pečeni krompir


Umesto da sirovi krompir ubacite u pleh

na sredini pečenja mesa, pribegnite ovom jednostavnom triku: krompir koji ste oprali, ogulili i narezali na kockice/šnite, prvo prokuvajte par minuta, pa tek onda dodajte  mesu u rerni. 

Krompir neće upiti toliko masti, a unutra će zadržati fantastičnu mekoću. Još ako tome pridodamo i sjajnu hrskavu koricu – to ne može biti loše!

Za sve one koji ne vole da mešaju krompire s mesom, eto i jednog saveta za pikantne hrskave pečene krompire.

Prijatno!

Izvor: punkufer.hr

Related Posts:

  • Cheesy Chili Mac Cheesy Chili Mac - Mljeveno meso, makaronice, čili i sir Sastojci500 gr. mljevenog ćurećeg mesa1 glavica luka2 češnja bijelog luka1 kašikica čilijapola kašikice sušenog timijana2 dcl. paradajz soka6 dcl vode25… Read More
  • Krmenadle u umaku od pečuraka i paprike Sastojci5 krmenadli3 kašike ulja1 kasika maslacaso, biber za umak od pečuraka300 gr. svjezih pečuraka1 crvena paprika1 žuta paprika1 glavica luka1 kašika senfa2,5 dcl. slatke pavlake1 maggi kocka od povrcaso, biberuljeP… Read More
  • Pileći paprikaš na kratkom saftu sa domaćim rezancima Ko ne zna napraviti pileći paprikaš, pa to je najobičnije jelo sa malo sastojaka?  Jeste, ali da bi jedan paprikaš bio i dobar paprikaš, postoje neka nepisana pravila u pripremi bez kojih bi to jelo bilo samo kuhana p… Read More
  • Pivski gulaš Sastojci600 gr. mesa isječenog na kockice2 glavice luka1 mala konzerva piva 2 dcl. soka od paradajzašoljica vodepola kašikice sjeckanog svježeg ruzmarina1 kašikica slatke paprike1 kašika brašna1 kašikica… Read More
  • Spezzatino - italijanska junetina Sastojci1 kg. junetine3 kasike brasna1 veca glavica luka2 sargarepe isjecene na kockice1 kasikica susenog bosiljka 2 veca zrela paradajza isjecenog na kockice2 kasike paradajz pire1 dcl konjaka2 kasike margarina4 kasike m… Read More

0 komentari :

Objavi komentar