1. Od 175 g margarina, šećera,
malo soli, kvasca rastopljenog u mleku, brašna i 4 jajeta zamesite
testo. Preostao margarin držite neko vreme na sobnoj temperaturi da
omekša. Oklagijom razvucite testo u pravugaoni oblik ili krug. U sredinu
stavite margarin, oblikovan u prevougaoni oblik, obavijte ga testom
presavijajući ga kao knjigu. Oklagijom dobro pritisnite testo da masnoća
prione, zatim testo razvucite i ponovo presavijte načetvoro. Ostavite
testo u frižideru da odstoji 15 minuta. Ponovo ga razvucite, presavijte i
opet ostavite u frižideru da odstoji 15 minuta.
2. Na kraju razvucite koru u pravugaoni oblik debljine nekoliko
milimetara. Razvučenu koru isecite na šire šnite,
ivice premažite
razmućenim žumancetom, napunite pica-smesom po želji, urolajte u kifle i
stavite u podmazan pleh da se peče.
3. Kroasani se peku na temperaturi od 220 stepeni. Odozgo prelijte kečapom i narendajte sir.
0 komentari :
Objavi komentar