30. siječnja 2015.

Malo drugacija strudla

Malo drugacija strudla Malo drugacija strudlaTijesto:
  • 1 kg. brasna
  • 1-2 kasike secera
  • prstohvat soli
  • 1 jaje


  • 3 kasike suhog kvasca
  • 2 kasike ulja
  • 300 ml. mlakog mlijeka
  • mlake vode po potrebi
Fil:
  • pekmez ili eurokrem
Premazivanje:
  • 1 zumanjak
Priprema:
Od gore navedenih sastojaka

zamjesite tijesto.
Posudu u kojoj ce tijesto izrastat namazite uljem, i tijesto poprskajte sa malo ulja.
Prekrijte i pustite da tijesto izraste.
Kad je tijesto izraslo primjesite ga pa ponovo pustite da izraste.
Kad je izraslo po drugi put istresite ga na pobrasnjenu povrsinu ali nemojte primjesit.
Podjelite na dva djela.
Svaki dio razvite malo tanje nego za krofne.
Namazite filom po zelji i zamotajte u rolat.
Uzduz rasjecite rolat pa uvrnite kao saraf.
Prenesite u nauljenu tepsiju ,namazite zumanjkom i pustite bar 5 minuta da strudle izrastu.
Pecite na 400F-200C dok strudle ne budu gotove.
Namazite ih puterom, prekrijte i pustite da se malo prohlade i omeksaju prije serviranja.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar