20. siječnja 2015.

Čišćenje jetre grožđicama: Efikasna metoda ruske tradicionalne medicine!

grozdjice
grozdjice
Postupak čišćenja i detoksikacije jetre grožđicama je jedna od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od kroničnih bolesti i toksina.

grozdjice
Sama zatrovanost organizma ga upravo i sprječava da uključi mehanizam samo-izlječenja, a također značajno smanjuje efikasnost lijekova i recepata prirodne medicine.
Jetra u našem organizmu ima ulogu “tvornice krvi”. Također pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Jetra obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminira sve toksine i nečistoće iz nje.
Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.
Kako izabrati prave grožđice?
Čišćenje jetre grožđicama počnite odlaskom u kupnju – kako biste izabrali prave grožđice. Ovo je vrlo važno, jer danas naći neprskane grožđice bez dodanog sumpor dioksida – nije lako.
Ne kupujte vrlo svijetle, žućkaste grožđice. Njihova svijetla boja – je upravo rezultat tretmana sumpor-dioksidom ili, u najboljem slučaju, kršenje pravila sušenja.


Ne kupujte ni na „sjajne“ grožđice, jer su također kemijski tretirane.

Kvalitetne, organske grožđice bez kemije su bez sjaja, naborane, ne previše mekane, ali nisu ni tvrde. Zrna moraju biti očuvana, neoštećena.
Dobre grožđice moraju biti tamno smeđe ili smeđe boje (ako je u pitanju svijetla sorta grožđa – onda svijetlo smeđe boje).
Također postoji i crno suho grožđe s plavičastom nijansom, koje se dobija iz tamnih sorti vinove loze.
Idealno je ako možete pronaći grožđice s „repićima“ – jedan od glavnih pokazatelja prirodnosti suhog grožđa.
Kad ste izabrali pravo suho grožđe – možete početi s pripremom sredstva za čišćenje jetre.
Čišćenje jetre grožđicama – recept
Ujutro natopite pola čaše grožđica na 15 minuta u toploj vodi, zatim dobro isperite pod mlazom vode.

Stavite oprane grožđice u čašu i napunite je prokuhanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sljedećeg jutra.
Sljedećeg jutra, na tašte, popijte napitak i pojedite grožđice.
Lezite u krevet na sat-dva i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu trbuha.


Ovaj postupak se obavlja jednom tjedno tijekom mjesec dana (dakle 4 puta u mjesecu), dva puta godišnje.
Izvor: DnevniMagazin.com / atma.hr

Related Posts:

  • Mud cake sa ukusom jagode Mud cake sa ukusom jagode Vec dugo se spremam da pravim ovaj mud cake kao u casopisu ali nikako da nadjem odgovarajuce cokoladice punjene kremom od visanja. Nasla sam ove sa ukusom jagode i evo socnog kolaca... :) … Read More
  • Nutella Panna Cotta Nije ni približno slično nekim kremama gde se doda par kašika nutelle ili npr. u umućenu slatku pavlaku, ovo je savršeni ukus lješnika  u jednom glatkom obliku koji neopisivo prija nepcu...  Sastojci5 dcl. … Read More
  • Brza štrudla s makom Sastojci150 gr. maslaca ili margarina2 dcl. mlijeka2 kašike šećera1 jaje500 gr. brašna1 kesica suvog kvasca ,10 gr.fil250 gr. maka1 šolja od 2 dcl. mlijeka1 šolja šećera2 vanila šećerapripremaPrvo pripremiti mak. Šeć… Read More
  • Brza lenja pita od jabuka Od mene bi možda najbolja preporuka za ovaj kolač  bila uslikana stranica gde je zapisan. Već je toliko izblijedjela i pola recepta se već se ne vidi, znate kako to ide, nekad kap ulja, nekad malo od masne ruke, mr… Read More
  • Banana cake Ako ste se plašili da pravite ovaj kolač jer vam neće uspjeti, da će biti mljeckav, da neće narasti zbog težine i meke teksture banane, evo recepta koji će vam sve strahove otkloniti a rezultat će biti jedan fantastičan kol… Read More

0 komentari :

Objavi komentar